Booking.com'dan sonra, Expedia da geri adım atıyor

Booking.com'dan sonra, Expedia da geri adım atıyor
Avrupa'daki rekabet kurulları tarafından başlatılan soruşturmalar, Expedia'ya geri adım attırdı. Grup, otelcilerle gerçekleştirdiği anlaşmalardaki belli hükümleri 5 yıl süreyle askıya aldığını açıkladı.


TurizmGüncel

Expedia, Avrupa’daki rekabet kurulları tarafından gerçekleştirilen soruşturmalar sonucu, otelcilerle gerçekleştirdiği anlaşmaların koşullarında değişikliğe gitme kararı aldı.

Grup, fiyat oranlarını, koşulları ve kullanılabilirliği yöneten maddeleri 5 yıl süreyle askıya alacağını açıkladı.

Expedia tarafından yapılan açıklamada, Avrupalı otelcilerle var olan anlaşmalarının legal olduğuna inandıkları ancak bu adımı soruşturmaların kapanması için attıkları belirtildi.

Kısa süre önce, online seyahat acentesi Booking.com da benzer bir süreçten geçmiş ve rekabet otoriteleri tarafından sıkıştırılmıştı. Booking.com'un kendi sitesi üzerinden otel fiyatlarını sabitlemesi ve her zaman en düşük oranı  kendi sitesi üzerinden belirlemesi rekabet kurumlarını harekete geçirmişti. Bu durum, Booking.com’un Fransa, italya ve İsviçre otoriteleri ile açık rekabetin önlenmesi konusunda masaya oturmasıyla sonuçlanmıştı.






Bu Haber 02.07.2015 - 16:26:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Necati Arel 07.07.2015 - 10:27

    Gerçekten çok taraflı ve yanlış bir haber. Bir çoğumuz iktidar yanlısı gazete okuyormuşuz gibi hissettik :) Katalog katkı payı, rakı masasında çözülen anlaşmalar, kalitedeki o iğrenç düşüş, komisyoncu rehberler heryerde gezerken kimin desteğiyle bu yazılar yazılıyor ? Tur operatörlerinin tehditleri yanında booking şirine kalır. Booking yerli ve Avrupa pazarında otelinizi satar, tekelleşiyor belki ama satar. Altyapısı ve pazarlama ağı kuvvetlidir. Expedia da ise 23 den başlayan bir kontrat modeli yok. Lütfen yanıltmayalım kimseyi. Güvenli ödeme sistemi ve uçak seçenekleri olduğu için iki kontrat seçeneği vardır. Biri 15 diğeri 20. İstediğiniz pazarla çalışabilme imkanı ve ona yönelik strateji imkanı verdiği için oldukça iyidir. Profesyonel olmayan eleştirir ve yapamaz. Zaten neyi yapabiliyorlar ki cehaletini duyurmaktan başka ? Kişi başına düşen en yüksek harcama kat ve kat arayla Expediadadır.Bu yüzden Türkiyede Uzakdoğu,ABD,Kanada,İngiltere ve İskandinav pazarını en çok destekleyen kanaldır. Çünkü o ülkelerde rakipleri yok denilenecek kadar az. Bu yüzden T.C Turizm bakanlığı pazarlama desteğini Go TurkeyHome of tanıtımında Expedia dan güç alır. Uçak şirketleri de aynı şekilde. Bugün bölgeler arasında yarış yapıp Ispanyaya gidecek adamı getirtir ülkemize. Booking acente gibi çalışsa da çok hızlı bağlantılar yapar. Desteği çok güzeldir ve otelciyi bilinçlenirir. Sorarım size Expedia kanallarından tripadvisor,hotels.com,expedia,orbitz olmasaydı Bookingden agoda,priceline,booking olmasaydı şu anda birçok otelci vizyon sahibi olamazdı. Pazarlama nedir bilmezdi. İlk defa keni bütçelerini ayarlama ve dijital rekabeti öğreniyorlar. Hoş onu da beceremiyorlar da.. Üstüne bu şirketler danışmanlık şirketi gibidir. Uğraşırsanız ne açığınızı kapatırlar ki şükredersiniz. Aslında bunu söyleyen otelleri tripadvisor,google reklamları,booking ve expediadan çıkartıldığında hangi rezil kokuşmuş zihniyetin bunun arkasında olduğunu görebileceğiz :)

  • kanka 03.07.2015 - 10:13

    tophotels ru ya bakınız tekel oldu ve istediği ücreti alıyor, istediğini yapıyor, krizi fırsat bildi, aslında çok ta etkisi kalmadı, çok inandırıcı değil, acentalar artık tophotels ile çalışmıyor

  • Metin Altun 03.07.2015 - 10:05

    Yalan yanlış haberler yapıyorsunuz. Her iki şirkette hiç bir zaman otelcilere indirim ve fiyat ile ilgili hiç bir zaman baskı yapmazlar, sadece fiyat eşitliği isterler bu da en doğal haklarıdır. Ben kim miyim? 15 yıldır otel işletmeciliği yapıyorum, yani bu firmalarla hiç bir bağım yok sadece doğruları yazmanızı beklerim o kadar.

  • Osman Rauf 02.07.2015 - 04:52

    Konu hakkında bilgi sahibi olan herkes bilir ki Expedia fiyat ve şart eşitliğini önemser. Haberin yanıltıcı olması manidar olmuş. Senelerdir yanlış yapılan haberler Expedia şirketlerinden tripadvisor,hotels.com,venere gibi şirketleri Antalyada bulunan lokal bir acentenin partneri gibi gösterek büyük yanılgıya sebep oldular ve zaten yetkili kanallar bu tür haberlere dava açtı. T.C Turizm Bakanlığının pazarlama desteğini almış Microsoft firmaları olan bu kaliteli kanalların karalanmaması gerek. Dertleri en uygun fiyat en ucuz müşteri değil. Acentelerin getiremediği misafir kitlesini getiriyorlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.