Bodrum'daki otelimiz Türkiye turizminin amiral gemisi olacak

Bodrum'daki otelimiz Türkiye turizminin amiral gemisi olacak
Mandarin Oriental Hotel Group Başkan Yardımcısı Christoph Mares, Bodrum'daki otelin Türkiye turizminin amiral gemisi olacağını, Astaş Holding ile İstanbul'da hayata geçirecekleri otel projesinin de 2017 yılında devreye gireceğini söyledi.


Eda Özsoy - Turizm Güncel


Mandarin Oriental Hotel Group Başkan Yardımcısı ve Avrupa Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Operasyon Direktörü Christoph Mares ile markanın Bodrum'da açılan Avrupa'daki ilk kıyı otelini ve büyüme stratejilerini mercek altına aldık.

Türkiye ve Avrupa'daki ilk resort tesislerinin Bodrum Göltürkbükü'nde hizmete girdiğini söyleyen Mandarin Oriental Hotel Group Başkan Yardımcısı ve Avrupa Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Operasyon Direktörü Christoph Mares, ilk yıl iç pazara odaklanacaklarını ve yüzde 60 civarında yerli turist beklediklerini söyledi. Bodrum'da bir araya geldiğimiz Mares, "Bize hep Türkiye’ye ne zaman gireceğimizi soruyorlardı. Bu projeye ilişkin görüşmelerimiz Vedat Bey ile başladı. Kimyamız ve vizyonumuz örtüştü. Sonra uyuşan kimyamızı resmiyete döktük" dedi.

İSTANBUL'DAKİ OTELİMİZ 2017'DE AÇILACAK


Bodrum'daki otelin iddialı bir konuma sahip olduğunu belirten Mares, "En küçük odamız 77 metrekareden başlıyor. Restoranların kendi atmosferi de çok iddialı. Her damağa uygun lezzetler var. Misafire doğayla içiçe geçmiş bir mimari sunuyoruz. Sadece Bodrum’da değil, Ege ve Akdeniz'de ön plana çıkacağımıza inanıyoruz. Benim de şu ana kadar en beğendiğim otel burası oldu. Dünyadaki birçok otelden ayrılacağımız noktalarımız var. Bu otelimizin Türkiye’nin turizmde amiral gemilerinden biri olacağına inanıyorum" diye ifade etti.

Türkiye ekonomisinin son 10 yılda gelişme gösterdiğini ve Avrupa'daki otellerinde çok sayıda Türk misafir ağırladıklarını dile getiren Christoph Mares, Astaş Holding ile İstanbul Kuruçeşme'de hayata geçirmeyi planladıkları Türkiye'deki ikinci Mandarin için; "İstanbul anlaşmamız hazır. Otel 2017 yılının sonlarında açılmış olacak. Bodrum'daki açılıştan sonra bir nefes alıp, ikinci projemize odaklanacağız. Her iki otelin de işletmesini biz yapacağız. Bodrum için 50 yıllık anlaşma yaptık" diye konuştu. Türkiye’de görüştükleri başka yatırımcı olmadığını belirten Mares, şunları söyledi:

OTEL SAYISI 45'E ÇIKACAK

"Halihazırda dünyada 33 olan otel sayımız yeni yatırımlarla 45’e çıkacak. Ortadoğu’da büyümeyi hedefliyoruz. Şirketimiz lüks ve butik yatırımlara odaklanmış durumda. Büyüme politikamız senede 20 otel açalım şeklinde agresif değil. Yavaş ama sağlıklı adımlarla ilerliyoruz. Büyüdüğümüz partnerlerimizi ince eleyip sık dokuyarak seçiyoruz. Satış ve pazarlamada misafirlerimiz ile uzun süreli ilişkiler yaratarak onları sürekli misafir haline getirmek. Daha çok butik pazarlama stratejileri geliştirip misafire daha kolay dokunabileceğimiz kanalları tercih ediyoruz."

Geçen yılki cirolarının 1.3 milyar dolar olduğunu ve ana pazar olarak Amerika ile Asya Pasifik ülkelerine odaklandıklarını söyleyen Christoph Mares, "Geçen yıl hedefimiz yüzde 12’ydi. Ancak yüzde 21 oranında büyümeyle kapattık. Öncelikle bizim için markamız çok değerli. Bir büyüme kararı almadan check listemizde çok fazla madde var. Bütün doğru etmenler bir araya geldiği zaman büyüme kararı alıyoruz. Farklılık yaratabilecek projeleri önemsiyoruz. Markamız çok kıymetli, o büyüyü bozmamak için prensiplerimizden ödün vermiyoruz. Markamızı bunun üzerine kurduk. Bizim için lokasyon ve partner çok değerli. Alt markalar düşünmüyoruz" dedi.







Bu Haber 10.07.2014 - 15:14:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.