Biz Cevahir Anadolu’ya yayılacak, Türk otel zinciri olacak

Biz Cevahir Anadolu’ya yayılacak, Türk otel zinciri olacak
Cevahir Holding ortaklarından Mehmet Cevahir, Biz Cevahir adı altında yeni bir konsept oluşturarak, Türk turizminin hizmetine sundu. Biz Cevahir markası, önce Sultanahmet’te 22 odayla hayata geçirildi. Yaklaşık 5 ay önce de Biz Cevahir Gayrettepe hizmete girdi. Biz Cevahir Otel İstanbul’un Genel Müdürü İlke Ferit Demirbilek, yeni otel konseptini Turizm Güncel’e anlattı.

Biz Cevahir Anadolu’ya yayılacak, Türk otel zinciri olacak
Biz Cevahir Anadolu’ya yayılacak, Türk otel zinciri olacak
Biz Cevahir Anadolu’ya yayılacak, Türk otel zinciri olacak
 Eda Özsoy – Turizm Güncel

Cevahir otellerinin kamuoyunda daha çok kongre anlamında bilindiğini vurgulayan İlke Ferit Demirbilek, “Biz Cevahir adı altında iyi bir Türk zinciri yaratmak istedik. Biz burada ruhu, misyonu, vizyonu olan bir proje yaptığımıza inanıyoruz. Ciddi farklılıklar yaratmak istiyoruz” dedi. Demirbilek, neden böyle bir markaya ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle anlattı;

NEDEN YENİ BİR MARKA YARATTIK? 

“Cevahirler aslında bir inşaat firması ama 1992’de ilk otellerini açmışlar, belli bir bilgi birikime sahip olmuşlar. 20 küsür senelik birikimin feedback’leri çok güzel toparlanmış. Biz Cevahir, bu feedback’lerin güzel bir ürünü... Biz Cevahir’in çıkış noktası insan. İnsan unsurlarına yatırım yaptık. Misafirler bizden şehir otelciliği anlamında merkezi lokasyonlar bekliyorlar, şehrin kültürel yerlerine kolay ulaşım bekliyorlar. İnsanlar dar ufak odalarda sıkılmış durumda... Biraz daha nefes alabilecekleri alanlar istiyorlar. Teknoloji istiyorlar. 
Biz hijyen adına tüm odalardan halıları söküp attık. Odalarımızı parkeyle döşedik. Yataklarımızın hepsinde 2’ye 2 olmasına özen gösterdik.”
Biz Cevahir markasını uzun vadede büyütmek istediklerini vurgulayan Demirbilek, özellikle Anadolu’da büyüyeceklerini ifade etti. İstanbul’un belli lokasyonlarda doyma noktasına geldiğini ifade eden Demirbilek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

HANGİ NOKTALARDA OTEL AÇILACAK?

“Bu projeyi büyütmek adına özellikle Anadolu’da açmak istediğimiz lokasyonlar var. İstanbul’da belli lokasyonlar belli bir hedefe doymuş durumda. Diyarbakır, Gaziantep’de ciddi otellere ihtiyaç var. Yatırımlarımızı bu noktaya kanalize edeceğiz. Denizli, Zonguldak, Konya’da da oteller düşünüyoruz. Cevahir’in uzun vadede ana planımız uluslararası piyasalarda marka değeri taşıyabilecek bir marka yaratmak istiyoruz. İlk beş yılda ise bu markayı kuvvetlendireceğiz. Burası pilot bir otel. Yanlışlarımızı doğrularımızı değerlendirip, ona göre çalışmalar yapacağız. 
6 ayrı noktada fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Sarıyer’de bir yalımız var. Bu yalıyı otele çevirme hedefimiz var. Piyasanın kabul ettiği bir değer taşımak istiyoruz. Biz kendi misafir kitlesini ve fanlarını yaratmak isteyen bir zincir olmak istiyoruz.”

ALTERNATİF TURİZM MEKANLARI YARATMALIYIZ

İstanbul’daki yatak kapasitesine de değinen Demirbilek, “İstanbul’un yatırıma ihtıyacı var deniliyor, hangi rakamlara bakılarak bunlar söyleniyor bilmiyorum. İstanbul,oda sayısını artırarak bir yerlere gelemez. İstanbul’un kültür yanını yabancılara tanıtmamız lazım, çevreci yönünü göstermemiz lazım. Alternatif turizm mekanları yaratmamız lazım. Bu şehir sadece Sultanahmet’ten ibaret değil. Kongre açısından biraz daha aktif olmamızı diliyorum. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginleiklerini doğru olarak tanıtmalıyız. Biz yeni yaptığımız büyük binalarla övünüyoruz ama bunlardan zaten batı’da çokca var. Turist, bizde farklı bir kültürü yaşamak için geliyor.” diye konuştu. 
 


Bu Haber 28.10.2014 - 15:37:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ayla Öztürk 01.11.2014 - 11:53

    Gerçekten hizmet kalitesi çok yüksek bir otel. Personelin güleryüzlülüğü, işletmenin profesyonelliği göze çarpıyor. Herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılmış bir otel. Başka şehirlerde de şubelerini görmekten mutlu olurum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.