Bir turizmci daha milletvekili aday adayı oldu

Bir turizmci daha milletvekili aday adayı oldu
Adana'nın tanınmış turizmcilerinden; Neks-Tur Turizm Seyahat Acentası'nın sahibi Nesrin Göçhan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.


TurizmGüncel

Adaylığı ile ilgili olarak TurizmGüncel'e açıklamalarda bulunan Göçhan, turizmi TBMM'ye taşımak istediğini belirtti. Türkiye turizminin hak ettiği yere ulaşması gerektiğini ifade eden Göçhan, “Elimizde çok güzel bir turizm markamız var ama istediğimiz yerde değiliz. Bu markayı dünya turizm arenasında hak ettiği yere taşımalıyız” dedi.

"TURİZMİN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM"

Uzun yıllardır sektörün içinde olduğunu ve turizmin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Nesrin Göçhan, “Meclis'te son derece faydalı işler yapacağım. Çünkü sorunların çözüm mercii orası. Turizmin gelişmesi için yapacağımız çalışmalar, bölgesel ekonomilere katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kadın ve genç istihdamına yönelik de önemli bir işlev görecek. Gençleri ve kadınları umutsuz görmek istemiyoruz; onların daha faydalı ve etkin bir şekilde sosyal ve ekonomik sürecin içine katılmasını istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

"ADANA'DA POTANSİYEL YÜKSEK, ÇALIŞILMASI GEREKİYOR"

Adana'nın Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Göçhan, kentte tarım, sanayi ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ancak çalışılması gerektiğini ifade etti. Göçhan, Meclis'e girmesi durumunda hem Adana, hem de Türkiye turizminin gelişmesi için çalışacağını söyledi.

"ŞU ANDA TÜRKİYE'DE TURİZM DURGUN, HEDEFLERİN YAKALANMASI ZOR"

Gerek Rusya ve Ukrayna'daki, gerekse içerideki sorunlar nedeniyle turizmde hedefleri tutturmanın zorlaştığını ifade den Nesrin Göçhan, “Şu anda ülkede turizm ciddi şekilde durgun. Sürekli iptaller alınıyor. Turizm ekmeğini barıştan kazanan bir sektör. Türkiye'de barış ortamı olursa, yurtdışından gelen insanlar da sosyal, kültürel ve ekonomik katkı vermeye devam eder. Biz moralimizi bozmamaya, motivasyonumuzu yüksek tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Nesrin Göçhan, adaylığını açıklamasının ardından sektörden ne tür tepkiler aldığına dair sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"SEKTÖRDEN BÜYÜK DESTEK VAR"

“Adaylığımı açıklamamın ardından, sadece acentelerden değil, konaklama, ulaşım, yiyecek – içecek sektöründeki meslektaşlarımdan da inanılmaz bir destek gördüm. Ben de, turizmin tüm paydaşlarına eşit mesafede durup, sektörün ortak sorunlarının çözümü için mücadele edeceğim”

Nesrin Göçhan kimdir?

Neks-Tur Turizm Seyahat Acentası'nın sahibi olan Nesrin Göçhan, TÜRSAB'da, Bölgesel Yürütme Kurulu saymanlığı, Genel Merkez Disiplin Kurulu, Dış İlişkiler ve İnanç Turizmi Komitesi, Adana BYK Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı, IATA Komitesi Üyeliği ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyelliği gibi çok sayıda görevde bulundu. Göçhan, 1988 yılından bu yana turizm sektörünün içinde.





Bu Haber 20.02.2015 - 16:48:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Faik Ünel 01.03.2015 - 12:39

    Türk siyasetinin Sn.Nesrin Göçhan gibi eğitimli, kültürlü, başarılı iş kadınlarının katılımına ihtiyacı var. Sektöründe yakaladığı başarıyı ve tecrübesini Meclise taşıyacağına inanıyorum. Allah yolunu açık etsin.

  • Ercan Kaba 24.02.2015 - 02:08

    Dürüstlüğü ile tamamen sıcak bulduğum ablam yolun açık olsun. Umarım herkes senin gibi açık sözlü özü sözü bir olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.