Bir haftada üçüncü uçak kazası, 110 yolcu hayatını kaybetti

Bir haftada üçüncü uçak kazası, 110 yolcu hayatını kaybetti
Cezayir Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağının Mali'nin kuzeyinde çöle düştüğü bildirildi. 110 yolcunun hayatını kaybettiği uçak, Burkina'dan Cezayir'e gidiyordu.


TurizmGüncel

Cezayir Havacılık Dairesi tarafından yapılan açıklamada, içinde 11o yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi bulunan uçağın Mali'nin kuzeyinde çöle düştüğünü açıkladı. Boeing MD 83 tipi uçağın İspanyol SwiftAir tarafından işletildiği açıklandı.

Malili yetkililer tarafından yapılan açıklamada, uçağın düştüğü bölgede şiddetli bir fırtına olduğu ve pilotun kuleyi arayarak rota değiştirmek için izin istediği belirtildi.

UÇAKTA HANGİ MİLLETTEN KAÇ YOLCU VARDI?

Uçakta hayatına kaybeden yolcuların listesi açıklandı. İspanyol yetkililere göre uçakta 50 Fransız, 24 Burkina Faso, 6 Cezayir, 4 Alman, 5 Kamerun, 8 Lübnan, 1 Lüksemburg, 1 Belçika, 1 Mısır, 1 Mali ve 1 de İsviçre vatandaşı bulunuyordu. Kazada ayrıca müretabattan 6 İspanyol vatandaşı da hayatını kaybetti.

BİR HAFTADA ÜÇÜNCÜ UÇAK KAZASI

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçak 17 Temmuz'da 'bir füzenin isabet etmesi sonucu' düşmüş, uçakta bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün de Tayvan'da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla Transasia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağı düşmüş, kazada 48 kişi ölmüş 10 kişi kurtulmuştu.


Kaynak: Russia Today

Yerel saat ile 01.17'de Ouagadougou'dan havalanan uçağın Cezayir'e saat 05.10'da inmesi gerekiyordu. Yaklaşık 6 saat önce gideceği yere inmesi gerekirken tüm iletişimin kesildiğini duyuran ajanslar uçağın kaybolduğu bölgenin Sahal çölüne denk geldiğini ve burada hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği ve hiçbir kara yolunun bulunmadığına dikkat çektiler.





Bu Haber 24.07.2014 - 14:36:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.