Bir ayda 51 otelde kalan da var, 3 yılda 2633 yorum yazan da...

Bir ayda 51 otelde kalan da var, 3 yılda 2633 yorum yazan da...
Konaklama sektörünün korkulu rüyası TripAdvisor, bir kez daha mercek altında. Yapılan araştırmaya göre, sitenin Çin versiyonunda binlerce sahte değerlendirme yapılıyor.


TurizmGüncel

Online mecrada şirketlerin itibarının korunması alanında faaliyet gösteren Kwikchex’in araştırmasına göre, TripAdvisor’un Çin versiyonunda binlerce otel değerlendirmesi yer alıyor. Araştırmayı derinleştiren şirket yetkilileri, yapılan sahte yorumların büyük bir bölümünün domainlerinin Çin’de olduğunu belirledi. İddiaya göre, Çinli bir kullanıcının 2010 yılından bu yana 2633 tane değerlendirmede bulunmuş. İşin ilginç tarafı ise, bu “süper yorumcular” hep dünyanın belirli yererindeki belirli tesisler için yorumlarda bulunuyorlar. 

Kwikchex yetkilileri başka bir örnek daha vererek olayın vahametini ortaya koyuyor. Buna göre, bir kullanıcı 2013 yılının ekim ayından bu yana toplam 1361 yorumda bulunmuş. Kullanıcının yorumları incelendiğinde ise, söz konusu kişinin bir ay içinde Paris’te 51 otelde konakladığı görülüyor. Dahası, aynı ay içinde bu kişi, dünyanın farklı bölgelerinde 50 otelde daha konaklamış görülüyor.  

Sektörden ve basın kuruluşlarından gelen tepkiler üzerine TripAdvisor, sahte yorumları siteden kaldırıyor. TripAdvisor yetkilisi, daha ileri soruşturmalara maruz kalmamak için bu tip yorumları siteden kaldırdıklarını ifade ederek, “Sahte yorumlara karşı, sofistike bir sistem ve sağlam bir ekip ile agresif bir savaş veriyoruz. Sahte yorumcuları cezalandırıyoruz. Ancak TripAdvisor’daki sahte yorumlar çok büyük bir yeküne tekabül etmiyor, çok sayıda dürüst yorumcular var” değerlendirmesini yapıyor.  
 


Bu Haber 17.03.2014 - 15:25:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.