Binali Yıldırım: Turizmde geçmiş yılların canlılığına ulaşmalıyız

Binali Yıldırım: Turizmde geçmiş yılların canlılığına ulaşmalıyız
Türkiye-Macaristsn İş Forumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, vizeler ve turizm konularına da değindi. ''Turizmde geçmiş yılların canlılığına erişmeliyiz'' diyen Yıldırım, Avrupa'nın Türkiye vize politikalarına da eleştiri getirdi.



Türkiye'den Budapeşte'ye 1.5 saatte ulaşılabildiğini ifade eden Binali Yıldırm, ''Bu tamam ama, vizelere gelince orada biraz duralım. Vizelerde sıkıntı var. Vizeleri iş adamlarından başlamak üzere gevşetmemiz lazım. İnsanların seyahatini kolaylaştırmalyız.'' dedi.

''VİZELER KONUSUNDA AB ELİNDEN GELEN ZORLUĞU GÖSTERİYOR''

İkili ilişkilerin geliştirilmesi için vize kolaylığının dikkate alınması gerektiğini belirten Yıldırım, 'AB ile müzakereleri yürütüp vize muafiyeti almayan tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. ''Bu da AB'nin ayıbı diye düşünüyorum'' diyen Yıldırım, ''AB elinden gelen zorluğu göstermeye devam ediyor. Geçen sene anlaşmaya varmıştık Ne yazık ki daha mürekkebi kurumadan yürürlükten kaldırıldı.'' ifadelerini kullandı.

''TURİZMDE GEÇMİŞ YILLARIN CANLILIĞINA ERİŞMELİYİZ''

Türkiye'nin ilk 4 aylık ziyaretçi rakamlarının geçen yılın altında gerçekleştiğini belirten Binali Yıldırım, ''Bunun nedenleri üzerinde durmalıyız. Turizmde geçmiş yılların canlılığına erişmeliyiz. Turizm sadece bir ticaret olarak görülmemeli. Dostluğun arkadaşlığın gelişmesine fayda sağladığını da dikkate almalıyız. Turizm firmalarının yeni formüller geliştirmelerinde fayda var.'' değerlendirmesini yaptı.




Bu Haber 30.06.2017 - 11:03:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.