Beş yıldızlı otellerde sınav kampı

Beş yıldızlı otellerde sınav kampı
Öğrencileri sınava hazırlayan etüt merkezleri, yarı yıl tatilinde öğrencileri 7-10 günlük sınav kampına alıyor. Söz konusu kampların çoğu 5 yıldızlı otellerde düzenleniyor.


Öğrencileri sınavlara hazırlayan etüt merkezleri, yarı yıl tatili ile beraber öğrenciler için, çoğu 5 yıldızlı otellerde, 7-10 günlük çalışma kampları organize etmeye başladı.



FİYATLAR 1.200 LİRADAN BAŞLIYOR

Hürriyet'ten Nuray Çakmakçı'nın haberine göre, fiyatı 1.200 TL'den başlayan kamplarda öğrenciler, başlarında bulunan eğitimciler ve rehberlik hocaları ile sıkı bir çalışma dönemi geçiriyor. Üniversiteye giriş için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) hazırlık yapılan bu kamplarda bazen rehber öğretmenler, öğrencileri sınava motive ederken, bazı akşamlar da adayların rahatlaması için eğlenceler düzenleniyor.

HEDEF 5 BİNİN ÜZERİNDE SORU

Eğitimcilere göre verimli çalışmayı, adaylara göre ise sosyal hayattan uzaklaşarak belli aralıklarla soru çözmeyi hedefleyen bu kamplarda amaç, sınav havasına girilmesini sağlamak. Kuruma göre değişmekle birlikte düzenli test ve deneme sınavlarında bir günde öğrencilerin yüzlerce soru çözmesi hedefleniyor. Kamp bittiğinde 5 binin üzerinde soru çözmekse adeta üniversiteye girişin anahtarı gibi sunuluyor. Böylece kamptan ayrılan çocuk, “Her geçen zaman aleyhimize, bol bol test çözmeliyiz” mottosuyla hareket ediyor. Haberin devamı>>>




Bu Haber 23.01.2018 - 09:41:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.