Beş yıldızlı otel çalışanları 16 milyon liralık alacağının peşinde

Beş yıldızlı otel çalışanları 16 milyon liralık alacağının peşinde
Antalya'nın önde gelen otellerinden Mardan Palace'ın geleceğinin ne olacağına ilişkin belirsizlik sürerken, otel çalışanları 6 aylık maaşlarını ve kıdem tazminatlarını almak için mücadele ediyor.


Geçtiğimiz günlerde işletmesinin Rixos tarfından alınacağı belirtilen ancak sonradan vazgeçildiği açıklanan Mardan Palace, şimdi de alacaklarının peşindeki işçi eylemiyle gündemde.



Otelin önünde toplanan çalışanlar, içeride 6 kalan aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarını açıkladılar. Otelin geleceğiyle ilgili bilgilerinin bulunmadığını belirten işçiler, mağdur olan işçi sayısının 1000 civaında olduğunu ve toplam alacaklarının 16 milyon lira civarında olduğunu ifade ettiler.

İşçiler adına açıklama yapan Avukat Avukat Nuray Erten ise otelin işlerini yapan özel bir şirketin iflas ettirildiğini ileri sürerek, işçi alacaklarının ödenmemesinin kolay yolunun bulunduğunu kaydetti.

İşçilerin  tazminat ve  ücret alacaklarının peşinden koştuğunu ifade eden Erten, bu alacakların toplamının 16 milyona yakın olduğunu söyledi.







Bu Haber 30.05.2018 - 16:41:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • soler soler 30.05.2018 - 09:46

    yazık günah bu personele.turizm bakanlığı her otel ve veya acenta için bankalardaki gibi belli oranda parayı böyle olaylarda kullanmak üzere bloke etmeli.Böylece hem mağduriyet olmaz hem para devletin kontrolünde işe yarar hem de önüne gelen acenta otel açamaz.arzı azaltmak lazım .arz çok fazla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.