Berlin'le İstanbul'un kardeş şehir olmasının 25. yılı

Berlin'le İstanbul'un kardeş şehir olmasının 25. yılı
Berlin bu yıl hem İstanbul ile kardeş şehir olmalarının hem de Berlin Duvarı'nın yıkılmasının 25. yılını kutluyor. Bu nedenle beBerlin temsilcilerinin ve Berlin'den gelen sanatçıların katılımı ile Richmond Istanbul Otel'de bir toplantı düzenlendi.


Berlin bu yıl hem duvarın yıkılışının 25'inci yıldönümünü, hem de İstanbul ile 25 yıllık kardeş şehir oluşunu kutluyor. Berlin ve İstanbul özellikle bir noktada birleşiyor: "Yaratıcılık!" Her iki şehrin de sanatçılar ve yaratıcı insanlar üzerinde inanılmaz bir çekim gücü bulunuyor. İstanbul uluslararası sanat camiasının gözbebeği konumuna yükselirken, Berlin sanat, film, müzik, tasarım ve modanın heyecan verici bir karışımını sunuyor.

İstanbul ve Berlin 25 yıllık beraberliklerini 13 - 16 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul'da "Berlin Meets Istanbul" ile kutluyor. Bu vesileyle, siyaset, iş ve bilim dünyasından bir heyet Almanya'dan Istanbul'a geldi. Senato sözcüsü Dr. Richard Meng konuya ilişkin, "Berlin ve İstanbul çok yakın ve dostane bir ilişki tesis ettiler. Her iki şehir de geçtiğimiz 25 yıllık süre boyunca devamlı değişen yenilikçi ve dinamik metropollere dönüştüler" dedi.

"YENİ SİNERJİLER OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Berlin kentinin pazarlama kuruluşu Başkent kampanyası be Berlin, "BERLIN MEETS ISTANBUL" programı kapsamında "Kozmopolitik: Kültürel Kimlikler" konferansı, Berlin ve İstanbul Sivil Toplumları 2014 konferansı, "Yaşam İçin Yeşil Okullar" projesi, BERLiSTANBUL#25 Underground Festivali, New Sounds of Istanbul ve Berlin X-Change gibi kültür, ekonomi, sanat, müzik ve yaşam tarzı ile ilgili kültürel etkinlikler organize edecek.

BERLISTANBUL#25 ise her iki şehrin underground ortamını Berlinli kolektif SubOrientProductions aracılığıyla DJler, canlı müzik, film, dans ve görsel-işitsel performanslar üzerinden görünür kılmayı amaçlıyor. Berlin Partner Ekonomi ve Teknoloji Pazarlama Direktörü Christine Carboni, "Yaratıcılık insan, şehir ve kültürleri kendine has bir şekilde birleştirebilir. Berlin ve Istanbul yüksek ekonomik potansiyele sahip, yenilikçi fikirleri olan gençleri bir mıknatıs gibi çeken iki şehir. Faaliyetlerimizle yeni sinerjiler oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK

Etkinliklerin tanıtımı için Richmond Istanbul Oteli'nde bulunan Peyderpey Restaurant'da Başkent kampanyası beBerlin temsilcilerinin ve Berlin'den gelen sanatçıların katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, "Ülkelerin kendilerini artık kültürleri ile ifade edebildikleri bir ortamda, Avrupa'nın en önemli kültür merkezlerinden Berlin'in, dünyanın birçok kültürüne medeniyet beşiği olmuş İstanbul'umuzla buluşması eminim herkesi heyecanlandırmıştır. Önümüzdeki günlerde de devam edecek kültürel etkinlikler ile Berlin ve İstanbul'un birbirlerini daha yakından tanıyacağını ve bu 25 yılın nice 25 yıllarla devam edeceğini düşünüyorum. Bu buluşmalarımız dünyaya da örnek olacaktır" dedi.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Berlin Partner Ekonomi ve Teknoloji Pazarlama Direktörü Christine Carboni, Yaratılıcık Merkezi olarak Berlin'i tanıttı. Başkent kampanyası be Berlin kapsamında düzenlenen "Kozmopolitik: Kültürel Kimlikler" konferansını hazırlayan kuratör Çetin Güzelhan da çalışmalar hakkında bilgi verdi. BERLiSTANBUL#25 Underground Festivali'ni gerçekleştiren Berlinli Kolektif'in çekirdeğini meydana getiren İpek İpekçioğlu, Jamila Al-Yousef ve Begüm Karahan da festival çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaştı.


Bu Haber 14.11.2014 - 13:58:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.