Berlin, Türk yatırımcıları bekliyor

Berlin, Türk yatırımcıları bekliyor
Berlin, turizm sektörü özellikle son 5 yıl içinde gösterdiği büyüme ile bugün Londra ve Paris'in ardından 3. sırada yer alıyor. Dinamik yapısı ile Türk otel yatırımcılarının ilgisini çeken Berlin, cazip bir yatırım şehri olarak öne çıkıyor.


Avrupa’nın en güçlü ekonomisinin başkenti Berlin, turizm sektöründe de diğer hiçbir Avrupa şehrinde olmayan bir yükseliş trendi yaşıyor. Son 5 yıl içerisinde tam 2 misli büyüme başarısı gösteren Berlin, 29 Milyon geceleme ile 2014 yılında Avrupa sıralamasında Londra ve Paris’in hemen arkasında üçüncü konumda.

Yarattığı MEDİTOUR markası ile Almanya’dan Türkiye’ye yönelik kitle turizmini başlatan turizmci Ender Onat, İstanbul ve Berlin’de kurduğu BP Berlin Property Investment Experts (BP Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı) Şirketi ile kentsel rönesans yaşayan bu şehirde, otel gayrimenkul ve proje portföyü ile artık Türk yatırımcılara da yüksek getiri sağlayan cazip yatırım olanakları sunuyor.

BP Gayrimenkul’ün Genel Müdürü Ender Onat, "Berlin, Dünyanın önde gelen sektörel kuruluşlarının hazırladığı, 'Emerging Trends in Real Estate Europe 2015' araştırmasında Avrupa metropolleri arasında en popüler yatırım şehri seçildi. Berlin nüfusunun yaş ortalaması 42,9. Özellikle, bilgi teknolojileri, medya, moda ve sanat alanlarındaki ekonomik büyüme Berlin’i Londra ve Paris gibi metropollerle yarışır konuma getirdi. Dinamizmi, modern altyapısı, çok yönlü kültür, sanat ve şehir hayatı, kısaca yüksek kaliteli yaşam standartı ile Berlin, şu an Avrupa’nın şüphesiz en heyecan verici metropolü. Berlin’i herkes seviyor. Bir ayağı Avrupa’da olsun isteyen yatırımcıları, birikimlerini bu güvenli limanda park etmeye ve Berlin’in kalbinde yerlerini almaya davet ediyoruz“ diye konuştu.

Berlin’in Almanya’nın 1 numaralı seyahat destinasyonu olduğuna dikkat çeken Onat, "Berlin, 2014 de geceleme bazında 8,2 % büyüdü, Kongre turizminde yıllık 11,0 Milyar Euro ciro ile dünyada ilk üçte. Bu şehirde her sene ortalama 125.000 Konferans ve etkinlik var. Toplam 140.000 yatak kapasitesinin yanı sıra, özellikle 4- ve 5 yıldız kategorisindeki arz-talep dengeleri, bu dinamik metropolü Türk yatırımcılar ve otel işletmecilerinin de ilgi odağı haline getirdi" dedi.


Bu Haber 17.02.2015 - 12:01:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.