Bentour’un başlattığı uygulamaya Alman tur operatörleri ne diyor?

Bentour’un başlattığı uygulamaya Alman tur operatörleri ne diyor?
Bentour’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu uçak başına verilen yakıt desteklerinden acentelere pay verme uygulaması, Almanya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinin de gündemine girdi. Alman iş ve turizm dergisi fvw, tur operatörlerine bu yönde bir uygulama başlatıp başlatmayacaklarını sordu….

 
TurizmGüncel – Dış Haberler

Bentour, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'ye turist getiren operatörlere verdiği teşvikleri seyahat acenteleri ile paylaşacaklarını duyurmuştu. 
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bentour'un CEO'su Deniz Uğur, “Özellikle satış sitelerinde Türkiye destinasyonunu pazarlamak için yüksek bir motivasyon gerekiyor. Türkiye hakkında müşterilere bilgi vermek ya da tatil için ikna etmek bu günlerde önceki dönemlerden daha zor. Bu nedenle, Bakanlığın operatörlere verdiği teşvikleri seyahat acenteleri ile paylaşmayı kararlaştırdık” demişti.

TURİST BAŞINA 10 EURO
 
Buna göre, Bentour, çift hanelerde seyreden seyahat acente hak edişlerine ilaveten çocuklar da dahil olmak üzere her yolcu için “Türkiye Bilgilendirme Bonusu” adı altında ilk etapta ocak, şubat ve mart ayları için yapılan rezervasyonlarda turist başına 10 euro ödeyecek. 
 
Bakanlık, her charter uçuşa, kontenjan ve doluluklar ile ilgili bazı kriterlerin yerine getirilmiş olması şartı ile 6 bin dolar ödüyor. 
 
Alman iş ve seyahat dergisi fvw, Almanya’da faaliyet gösteren tur operatörlerine, bu yönde bir adım atmayacaklarını sordu. 
 
ÖGER TOURS: TEŞVİKLERİ DİREKT MÜŞTERİLERE YANSITIYORUZ
 
Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Öger Tours olarak devlet tarafından verilen teşvikleri zaten direkt olarak müşterilere yansıttıklarını belirterek şunları söyledi:
 
‘’Bu sayede fiyat konusunda hassas olan müşterilerimiz açısından oldukça avantajlı fiyatlar sunabiliyoruz.’’ 
 
TUI: FAYDASI OLMAZ
 
Konu hakkında bir değerlendirme yapan TUI’nin açıklaması ise şu şekilde:
 
‘’Acentelere ekstra komisyonlar vererek Türkiye’ye dönük talebi artırabileceğimize inanmıyoruz. Türkiye’ye dönük endişeleri olan ve bu ülkeye tatile gitmekten vazgeçerek Batı Akdeniz’e yönelen insanların acentelerin argümanlarıyla kararını değiştireceğini düşünmüyoruz.''

FTI: ACENTELERİ ZATEN DESTEKLİYORUZ

FTI ise, uygulamayı ‘kısmen mantıklı’ olarak nitelerken, açıklamada ‘acente partnerlerine hali hazırda pek çok teşvik sundukları’ ifade edildi.

THOMAS COOK VE FTI'DAN KAPASİTE ARTIŞI
 
Öte yandan, Almanya seyahat pazarının bu haftaki gündeminde Thomas Cook ve Der Touristik’in 2017 yaz sezonu için bazı destinasyonlara dönük kapasitesini artırması da yer buldu. Thomas Cook, Yunanistan’a dönük yüksek talebi karşılamak amacıyla Girit, Rodos, Korfu ve Kos’a dönük uçuşlara nisan ayından itibaren 30 bin koltuk daha ekleyeceğini duyururken; Condor’un da daha büyük uçaklarla seferlerini gerçekleştireceği ifade edildi. Der Touristik ise Eurowings, Norwegian ve Sundair ile İspanya, Yunanistan, Portekiz ve İtalya’ya dönük 200 uçuş için kontrat imzaladı. 
 
 



Bu Haber 15.01.2017 - 19:13:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.