Belek otellerinde güvenlik önlemleri artırılıyor

Belek otellerinde güvenlik önlemleri artırılıyor
Türkiye’ye gelen turistlerin güvenliğini sağlamak için geniş kapsamlı tedbirler alınıyor. Önümüzdeki turizm sezonunda otellerde silahlı güvenlik görevlileri görev yapacak. Dünyaca ünlü Belek Turizm Merkezi ise özel bir güvenlik ordusu kuruyor...

 
Son yıllarda dünyada artan terör olaylarına karşı Türkiye’ye gelen turistlerin güvenli bir tatil yapabilmesini sağlamak için önümüzdeki turizm sezonunda çok kapsamlı önlemler uygulamaya konulacak. Milliyet'ten Fehim Genç'in haberine göre, bu kapsamda alınacak önlemlerin başında, otellerin silahlı güvenlik görevlilerince korunması ilk sırada geliyor. Bu konuda yapılacak yasal düzenleme tatil sezonunun açılışına yetiştirilecek.
 
Güvenlik konusunda atılacak ikinci adım ise turizm bölgelerinin özel güvenlik şirketleri tarafından korunacak olması. Bu konuda ilk adımı atan Belek Turizm Merkezi, özel bir güvenlik şirketiyle çalışacak. G20 toplantılarında ABD’nin eski başkanı Barrack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderlerini ağırlayan Belek’te, 43 otel faaliyet gösteriyor.
 
'MAKSİMUM TEYAKKUZ'

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, güvenlik konusunda Antalya’da otellerin maksimum teyakkuzda olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
“Valilik ve kolluk kuvvetleri çok sıkı çalışıyor. Her tesisin bir güvenlik sitemi var. Artık silahlı güvenlik görevlilerini otelin önünde göreceksiniz. Silahlı güvenlik için izinler çıkacak. Belek özel bir güvenlik firmasıyla anlaşmak üzere. Eskiden polis yolda kontrol yaparken, ‘turist rahatsız oluyor’ diye güvenlik kuvvetlerinden rica ederdik. Şimdi Frankfurt Havalimanı’nda silahlı polisler dolaşıyor, turist artık buna alıştı. Şirketler ve oteller artık çalışanlarını istihdam ederken siciline daha fazla dikkat edecek. Bu güvenlik kaygısı ya da boşluğu var diye değil, profesyonel tedbir olarak ortaya konulacak.”

 


Bu Haber 21.01.2017 - 10:15:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.