Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışı izne bağlandı, Budak tepki gösterdi

Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışı izne bağlandı, Budak tepki gösterdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya-Döşemealtı, İzmir-Seferihisar ve Buca Belediye başkanlarının yurt dışı seyahatlerine İçişleri Bakanlığı’nca engel çıkartılmasına tepki göstererek, yasağı TBMM gündemine taşıdı. Budak, “Belediye başkanlarının önceden programlanmış ve Türkiye ile ilgili algıları olumlu yönde etkileyecek nitelikteki seyahatlerine izin verilmiyor. Türkiye’yi dünyaya kapatıyorlar, ülkemizin zaten bozulan imajı dibe vuruyor” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışının izne bağlanmasının ardından Antalya’dan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile İzmir’den Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yurt dışı seyahatlerine izin verilmediğine dikkat çekti. Budak, “Belediye başkanlarının somut ve objektif hiçbir gerekçe gösterilmeden, yurt dışına çıkışlarının yasaklanması, seçim bölgelerinin ekonomik ve kültürel kalkınması için yaptıkları çalışmaların engellenmesi anlamına gelecektir. Ayrıca, yasaklar ülkemizin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye dünyaya kapatılacak, ülkemizin bozulan imajı dibe vuracaktır. İzin konusunda belediye başkanlarının seçildiği partilere göre ayırım yapılması da adaletsizliktir ” dedi.  
 
Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarının izne bağlanmasının gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “İzin süreci, FETÖ ile bağlantısı olma ihtimali bulunan belediye başkanlarının yurt dışına çıkışının engellenmesi için mi getirilmiştir? İzin düzenlemesinin ardından Bakanlığınıza, kaç belediyeden izin talebi başvurusu gelmiştir? Kaçına izin verilmiştir? İzin verilen ve verilmeyen talepler hangi belediyelere aittir? İzin verilmeme gerekçeleri nedir?” diye sordu. Budak, şöyle devam etti:
 
''TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA KAPATIYORLAR''
 
“Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın yurt dışı seyahatlerine hangi gerekçe ile izin verilmemiştir?
 
İzin verilmeyen belediye başkanlarının seçildikleri partilere göre dağılımı nasıldır? Belediye başkanlarına izin verilmezken, aynı etkinlikler için diğer kamu kuruluşu yöneticilerine, meclis üyelerine izin verilmesinin gerekçesi nedir?
 
Turizm, sanayi ve tarım gibi ülkemizi yakından ilgilendiren konularda uluslararası fuarların başladığı dönemde bu tür yasaklar getirilmesi, daha ağır kayıplara yol açmayacak mıdır? Türkiye’nin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye’yi dünyaya kapatacak karar gözden geçirilecek midir?” 



Bu Haber 06.11.2016 - 11:24:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.