Bayramda 50 milyon kişi tatile çıkacak

Bayramda 50 milyon kişi tatile çıkacak
Temmuzda ramazan nedeniyle tatile çıkamayan 50 milyon kişi bayramda yollara düşecek. Turizmciler ve ulaştırma sektörü yoğunluk için "Bayram bereketi" diyor.

 
Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre haziranda okullar ve sınavlar, temmuzda ramazan nedeniyle iç pazarda bir miktar daralan turizm sektörü de bayramda coşacak. Tur operatörleri geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını ortalama yüzde 40 artırırken oteller de yüzde 100 doluluğu yakaladı. İç pazarda Kemer ve Bodrum birinci sıraya oturdu. Yurtdışında ise Orta Avrupa ve Balkan turları başa baş gidiyor. 
 
2.5 MİLYAR DOLARLIK PAZAR 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mustafa Yıldırım, bayram sayesinde 2.5 milyar dolarlık pazarın oluşacağını söyledi. Yıldırım, "Bu yıl 22 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında D1 belgeli otobüslerle 10 milyon kişi yolculuk yapacak. Ayrıca D4 belgeli il ve ilçeler arasında yolcu taşıyan araçlarla da 36 milyon kişi yola çıkacak. Hava yolu ile bu tarihlerde iç hatlarda 2 milyon kişinin yolculuk yapacağı bilgisini aldık. Demir yoluyla 1.5 milyon, denizyoluyla da yaklaşık 600 bin kişi yolculuk yapacak" dedi. Otobüs biletlerinin tamamen tükendiğini belirten Yıldırım, D2 Belgesine kayıtlı otobüslerle anlaşma yaparak ek seferler çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. 


Bu Haber 19.07.2014 - 11:00:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.