Bayramda 300 ek seferle 2,5 milyon yolcu taşınacak

Bayramda 300 ek seferle 2,5 milyon yolcu taşınacak
Bakanlar Kurulu kararı ile 9 güne uzatılan tatil dönemindeki yoğun talebi karşılamak üzere 300'ün üzerinde ek sefer düzenleyecek hava yolu şirketleri, bu dönemde 2,5 milyonun üzerinde seyahatseveri uçuracak. Şirketler, özellikle Antalya, Dalaman, Bodrum’a ağırlık verdi.


Kurban Bayramı tatili bugünden itibaren başladı. 9 günlük tatili yurt içi ve yurt dışındaki tatil merkezlerinde değerlendirmek ve yakınlarını ziyaret edebilmek amacıyla yola çıkanlar, havalimanları ve otogarlarda dünden itibaren ciddi yoğunluk oluşturdu. Mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan şirketler ise bayram döneminde düzenleyecekleri 300'ün üzerinde ek sefer ile yoğun talebi karşılamaya çalışacak.

THY'DEN 32 EK SEFER
 
Türk Hava Yolları (THY), alt markası Anadolujet ile Kurban Bayramı döneminde 32 ek sefer düzenleyecek. Ek seferler Antalya (9), Dalaman (11), Trabzon (4), Bodrum (6) ve KKTC'de Ercan'a (2) gerçekleştirilecek. Şirket, 296 uçağıyla iç hatlarda 48, dış hatlarda 229 olmak üzere 227 merkeze uçuş gerçekleştiriyor.

PEGASUS'TAN 181 EK SEFER
 
Pegasus Hava Yolları, bayram süresince yurt içi ve yurt dışı hatlarında artan yoğun talep nedeniyle 22-27 Eylül arasında 181 ek sefer düzenleyecek. Şirketin en yoğun ek seferleri İstanbul Sabiha Gökçen ile Dalaman, Antalya ve Kuzey Kıbrıs'a gerçekleştirilecek. Pegasus'un, Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden düzenlenen yurt içi uçuşlarının yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, İzmir ve Hatay çıkışlı pek çok ek seferi bulunuyor. Yurt dışına gidecek yolcular ise başta Beyrut, Barcelona, Roma olmak üzere pek çok uçuş noktasına Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden düzenlenecek ek seferler ile ulaşabiliyor. Şirket, yurt içinde 31, yurt dışında 66 nokta olmak üzere 39 ülkede toplam 97 noktaya tarifeli uçuş gerçekleştiriyor.
 
Atlasglobal Hava Yolları ise okulların açılışının ertelenmesi ve bayram tatilinin uzatılmasının da etkisiyle yüksek doluluk oranıyla sefer gerçekleştiriyor. Bayram haftasında şirket, yurt içi ve yurt dışı hatlarda 20 ek sefer ile operasyonlarını gerçekleştirecek.
 
Onur Air, 18 Eylül-28 Eylül arasındaki bayram tatili dönemi süresince 170 bin yolcu taşıyacak. Şirket yoğun talebi karşılamak üzere Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir, Trabzon, Adana ve Kıbrıs'a ek sefer düzenleyecek.
 
İzmir ve Antalya'yı, tarifeli seferlerle hem Türkiye'de hem de Avrupa'da en fazla noktaya bağlayan Sunexpress Hava Yolları, 9 günlük bayram tatili süresince 19 ek sefer düzenleyecek. İzmir'i iç hatlarda 13, dış hatlarda ise 30 noktaya, Antalya'yı iç hatlarda 8, dış hatlarda ise 35 noktaya bağlayan şirket, bayram tatili süresince iç hatlarda 468 seferle 80 bin yolcu taşımayı planlıyor. (Zaman)


Bu Haber 19.09.2015 - 09:39:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.