Batıya sert Türkiye eleştirisi: Parmak sallamakla bu iş olmaz!

Batıya sert Türkiye eleştirisi: Parmak sallamakla bu iş olmaz!
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, Türkiye, Mısır ve Tunus gibi terör mağduru ülkelere destek olmanın hayati önem taşıdığını söyledi. Rusya’nın Türkiye’ye dönük seyahat yasağını kaldırmasının herkese örnek teşkil etmesi gereken bir davranış olduğunu kaydeden Rifai, bu ülkelerde turizmin nasıl ayağa kalkacağını da anlattı…


TurizmGüncel – Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) Genel Sekreteri Taleb Rifai, Türkiye, Mısır ve Tunus gibi terör olayları ve politik gerginlikler sebebiyle büyük turist kaybı yaşayan ülkelerin kendini toparlayacağına dönük inançlarının sonsuz olduğunu ifade etti. Rifai, bu toparlanmada, başta Mısır’da olmak üzere Rus turistlerin payının çok büyük olacağını kaydetti.

‘’RUS TURİSTLER BAŞI ÇEKECEK’’

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)’un bültenine konuşan Taleb Rifai, ‘’Bu ülkelerde turizm sektörünün kendini toparlayacağına dönük inancım tam. Özellikle Mısır’ın toparlanmasında Rus turistlerin başı çekeceğini düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’RUSYA ZOR ZAMANDA TÜRKİYE’YE DESTEK OLARAK ÖRNEK BİR TAVIR SERGİLEDİ’’

Dünya turizm sektörünün, güvenlik sorunları sebebiyle sorun yaşayan ülkeleri desteklemesi gerektiğini belirten Rifai, buna örnek olarak Rusya-Türkiye ilişkilerini göstererek şunları söyledi:

‘’Birkaç ay önce İstanbul’da bulunan Atatürk Havalimanı’nda bir terör saldırısı yaşandı. Bu saldırıdan sonra insanlar iki şeyi gözden kaçırdı: Birincisi, havalimanındaki operasyonların yalnızca 8 saatte normale dönmesiydi. Yalnızca bu bile teröristlere verilmiş çok önemli bir mesajdı. İkincisi ise Rusya’nın Türkiye’ye dönük seyahat yasağını kaldırmaya karar vermesi oldu. Bir ülkede terör saldırısı yaşandığında, genel eğilim orayi ziyaret etmemek oluyor. Ancak bunu yaparak kurbanları bir kez daha cezalandırmış, saldırganları da ödüllendirmiş oluyoruz. Rusya, Türkiye’yi zor bir zamanında destekleyerek teröristlere verilecek doğru yanıtın nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Diğer ülkelerde, Mısır ve Tunus’a karşı aynı tavrı göstermelidir.’’

''BU İŞ TERÖR MAĞDURU ÜLKELERE 'PARMAK SALLAYARAK' OLMAZ''

Seyahat yasaklarının yalnızca terörist grupların amaçlarına ulaşmasına yardımcı olduğunu, bunun dışıdna da hiçkimseye bir faydasının olmadığını belirten Rifai, ‘’Saldırılardan etkilenen ülkeleri izole etmek yerine onlara yardımcı olmalıyız. UNWTO olarak yaymaya çalıştığımız fikir budur.’’ ifadelerini kullandı. Terör saldırıları sonra saldırıların yaşandığı ülkeler kadar daha güçlü ve gelişmiş ülkelere de büyük görev düştüğünü belirten Rifai, ‘’Örneğin Mısır’da bir güvenlik problemi yaşanıyorsa, dünyanın Mısır’a bu sorunun çözümü için yardımcı olması gerekir. Bu ülkelere parmak sallayarak ‘bir probleminiz var ve bunu kendiniz çözmek zorundasınız’ demek kesinlikle yeterli olamaz. Hepimiz bu sorun hakkıdna düşünmeli ve bunu bir ödev olarak görmeliyiz.’’ şeklinde konuştu.





Bu Haber 20.12.2016 - 17:01:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.