'Başka destinasyonlar da var ama yeni bir Antalya yaratamazsınız'

'Başka destinasyonlar da var ama yeni bir Antalya yaratamazsınız'
Almanya'da yeniden tur operatörlüğüne dönen Vural Öger, şirketin 2014 hedeferini TurizmGüncel'e değerlendirdi.


Savaş Daş - TurizmGüncel
 
Öger Tours'u sattıktan sonra turizmin diğer alanlarında faaliyetlere devam ettiğini belirten Vural Öger, şimdi de VÖ Travel'ı kurarak turizmdeki dördüncü ayağı da hayata geçirdiklerini belirtti. Öger, "Öger Türk Tur şirketimiz 40 yıldır charter uçuşlarına devam ediyor. Otellerimiz devam ediyor. Biz sadece tur operatörü kısmını satmıştık ve şimdi yeniden kurduk. Şu anda turizmin 4 temel ayağı olan, otel, uçak, incoming ve tur operatörü ayaklarının hepsini oluşturmuş olduk." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRKİYE SATIŞLARI ÇOK İYİ GİDİYOR"

VÖ Travel'ın 2014 için 100-120 bin dolayında bir yolcu hedeflediği bilgisini veren Vural Öger, şu anda talep ve satışların çok iyi gittiğini ve hedefledikleri rakamlara ulaşacaklarını söyledi. 2014'ün Türkiye için de iyi bir turizm sezonu olacağını belirten Öger, "Ülke şu anda her tarafta iyi satılıyor. Biz uçak olarak da hazırız. Bilhassa temmuzdan sonraki döneme kendimizi çok iyi hazırladık." dedi.

Vural Öger, Türkiye'deki destinasyonların durumu, Akdeniz çanağında Türkiye'nin konumu ve kurlardaki değişimin sektöre etkileri başlıkalrında ise şu değerlendirmeleri yaptı:

"YENİ BİR ANTALYA YARATAMAZSINIZ" 
 
"Yeni bir Antalya yaratamazsınız. Turistin yüzde 75’i Antalya’ya gidiyor, bu bir gerçek. Diğer destinasyonlar da var, Anadolu ve Doğu turları da var ama bunların hiçbiri Antalya’nın yerini tutmaz."

"EN İYİ FİYAT KALİTE DENGESİ TÜRKİYE'DE" 
 
"Alınan fiyatlara göre en iyi kalite Türkiye’de. Şu anda Akdeniz çanağının en iyi ve en yeni otelleri bizde. Hemen hemen Avrupa’nın tamamında İspanya’nın ardından en çok tercih edilen destinasyon durumuna geldi. Bence otellerimizin kalitesi İspanya’nın da üstünde. Türkiye her açıdan ideal bir turizm ülkesi. Ben Türkiye’ye giden turistin çift haneli artacağını da görüyorum."

"KURLARDAKİ DEĞİŞİM TURİZME FAZLA ETKİ ETMEZ"
 
"Kontratlar yapılırken TL henüz döviz karşısında değer kaybetmemişti. Şu anda Türkiye’ye gidenler elbette mevcut fiyatlar üzerinden gidecekler ama yan masrafları daha düşük olacak. Kendi parası değerlenen turistler, dışarıdaki aktivitelerinde daha avantajlı duruma gelecektir elbette. Ama ben bunun çok da büyük kazançlar sağlayacağını düşünmüyorum."
 


Bu Haber 10.03.2014 - 16:46:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.