Başaran Ulusoy: Club Med açılsın

Başaran Ulusoy: Club Med açılsın
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ‘Türkiye turizminin sorunları’ konulu söyleşiye katılmak üzere geldiği Foça’da, yıllardır atıl durumdaki ‘Club Med Tatil Köyü’nün turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.


CHP İzmir Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, tur şirketleri yetkilileri, turistik otel ve restoran işletmecileriyle birlikte Club Med’de inceleme yapan Ulusoy, tesinin terkedilmiş ve yıpranmış görüntüsünün üzdüğünü belirtti. Ulusoy, Clup Med gibi bir tesisin yıllardır kapalı tutulmasına, göz göre göre çürümeye terk edilmesine anlam veremediğini söyledi. Bunun, hem Türkiye hem de Foça için çok büyük kayıp olduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle devam etti:
Biz desteğe hazırız
“Clup Med’in bir an önce yeniden ayağa kaldırılmasını ve turizme kazandırılmasını, bu yolla Foça’nın yeniden uluslararası ilişkilerdeki yerini almasını istiyoruz. Bu konuda Foçalılar da girişimlerini sıklaştırmalı. Bakanlar, milletvekilleri, ilgili tüm yetkililer harekete geçirilmeli.” Ulusoy, bu umaçla yapılacak her girişime ellerinden gelen desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.
Ulusoy, turizmin geleceğinin, kültür turlarında olduğunu da vurguladı, “Bu alanda taşımacılığın çok büyük oranda karayoluyla yapılması yanlış. Raylı sisteme geçmeliyiz. Çiğli Havaalanı sivil trafiğe açılmalı. Böylelikle Foça, Ayvalık gibi turistik merkezlerin turizmde daha çok yer edinmesi sağlanmalı” dedi. (Milliyet)


Bu Haber 11.05.2010 - 07:37:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.