Başaran Ulusoy Booking.com ile durmayacak, sırada kimler var?

Başaran Ulusoy Booking.com ile durmayacak, sırada kimler var?
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Booking.com’a Türkiye içinden getirilen yasaklama (tedbir) kararının ardından, kaçak tur düzenleyen her kuruma dava açmaya hazırlanıyor.



TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, online rezervasyon devi Booking.com'un Türkiye içindeki faaliyetlerinin tedbiren yasaklanması sonrası, sırada turistik seyahatler düzenleyen belediyelerin, üniversitelerin, vakıfların ve derneklerin olduğunu açıkladı.

TÜRSAB, Booking.com kararının diğer online rezervasyon portallarına da iletileceğini ve portalların adım atmaması durumunda mahkeme yoluna gidileceğini açıklamıştı

'BU İŞİ KAÇAK YOLDAN YAPAN HERKESİN KARŞISINDA DURACAĞIZ'

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, TÜRSAB'ın belediyelerin seyahat acentesi belgesi olmamasına rağmen vatandaşlar için tur düzenlemesi konusunda da adım atıp atmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Ulusoy, şunları söyledi:

“Belediyelerin seyahat acentesi belgesi olan firmalarla çalışması gerekiyor. Ancak bunu yapmıyorlar. Biz sorduğumuzda ‘kar amacı’ gütmediklerini, sosyal sorumluluk gereği bu turları yaptıklarını söylüyorlar. Yasada da ‘kar amacı’ diye başlayan bir cümle var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Haksız rekabet oluşuyor. Belediyelerin böyle turlar düzenlemesinin önüne geçmek istiyoruz. Gerekli çalışmaları başlatacağız. Belediyelerin dışında vakıf, dernek ve üniversiteler de böyle turlar düzenliyor. Bunlar denetimden uzak. Bu işi kaçak yoldan yapan herkesin karşısında duracağız.''

Bu konuya örnek olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını gösteren Ulusoy, Gaziantep Belediyesi'nin çok titiz hareket ettiğini ve sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği turlarda seyahat acentesi belgesi olan kurumlarla çalıştığını vurguladı.



Bu Haber 06.04.2017 - 09:57:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • arda 07.04.2017 - 01:31

    Basaran turızmın oldugu bınada 2 kacak acenta var ordan abslayabılrler

  • Onur 06.04.2017 - 04:32

    Bu adamın turizme hiçbir katkısı olmadığı gibi, her fırsatta köstek olmaya da devam ediyor. Zaten insanlar daralmış, bunalmış daha neyi zorluyorsun. Biraz edep, adap yahu!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.