Başaran Ulusoy: Bayramda 700 bin turist hedefliyoruz

Başaran Ulusoy: Bayramda 700 bin turist hedefliyoruz
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bu dönemde 700 bin yerli turistin tatil yapacağını iddia etti.


Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan Ulusoy, bayram döneminde 600-700 bin turistin tatile çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti. Özellikle kültür turlarına yoğun ilgi beklediklerini söyleyen Ulusoy, “Antalya ve Kıbrıs’ta deniz, kum, güneş tatili için ilk tercih edilen yerler arasında olacaktır. Bunların dışında Fethiye ve Bodrum’a da talep çok fazla” dedi.

Tatil süresi resmi olarak açıklanmadan önce de insanların hazırlıklarını yaptığını dile getiren Ulusoy, “Bir kesim de tatil süresinin resmi olarak açıklanmasını bekliyordu. Önümüzdeki haftadan itibaren tatil için yapılan planlar hızlıca devreye alınacaktır. Zor bir dönemden geçen turizm sektörü, iç turizmde yaşanan hareketlilik sayesinde bir az olsun rahatlayabiliyor. Bayram tatillerinin sektöre çok büyük katkısı ouyor” diye konuştu.
9 günlük tatil süresince iyi bir katılım beklediklerini dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, “Bu yıl iç pazarda yoğun bir hareketlilik var. Aslında iç pazarda böyle bir hareketlilik beklentimiz yoktu. Bu anlamda olumlu bir durum yaşanıyor.

DENİZ İÇİN SON FIRSAT

Darbe girişimi sorasında ise bir duraklama dönemi yaşanmıştı. Çünkü kamu personelinin izinleri iptal edilmişti. Ancak bu konudaki sıkıntılar çözülünce yeniden bir hareketlenme başlamıştı” dedi. Bayram döneminin deniz tatili için aslında son fırsat gibi olduğuna dikkat çeken Ayık, “Okullar açılıyor. Ayrıca yaz aylarının da son dönemlerindeyiz. Bu anlamda deniz tatili için çok fazla şans kalmadığın söyleyebiliriz. Gelen rezervasyonlar da gösteriyor ki kurban bayramı tatilinde bir çok insan sahillere inecek. Şu anki gidişat gayet iyi durumda. Gelen rezervasyonlar bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ÇEŞME’DE %100 DOLULUK BEKLENTİSİ

ÇEŞME Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, 9 günlük bayram tatilinde ilçedeki turistik tesislerin önemli bölümünün tamamen dolmasını beklediklerini söyledi. Öncel, “Bayrama kısa süre kala rezervasyonlarda artış vardı. Ancak asıl hareketlilik 9 gün kararının açıklanmasıyla başlayacak. Çeşme’deki tesislerimizde şu anda yüzde 70 civarında bir doluluğu yaşıyoruz. Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatilin en az 4 günü yüzde 100 doluluğa ulaşacağımızı tahmin ediyorum” dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının doping etkisi yaptığını söyledi. İşler, “Tesislerde yüzde 100 doluluğa ulaşılacaktır” dedi.


Bu Haber 30.08.2016 - 09:39:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.