Başaran Ulusoy basınla buluştu, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

Başaran Ulusoy basınla buluştu, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Ulusoy, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verirken, kendisine yönelik eleştirilere de cevap verdi.


TurizmGüncel

''Bir abileri, bir başkanları olarak, benimle ilgili sosyal medyada konuşan arkadaşlarıma bir cevap vermeyeceğim.'' diyen Başaran Ulusoy, “Arkadaşlarımın yaptıkları yanlışlara, yapmayın yanlış yapıyorsunuz demekten başka bir çaremiz yoktur.” değerlendirmesini yaptı.

İtibarını koruyan bir TÜRSAB'ın herkesin çıkarına olduğunu kaydeden Ulusoy, “Vatandaş bizden destek bekliyor. Biz o yüzden turizmi 38 kentte yayarak teşkilat kurduk. 38 teşkilatı 81'e çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

TÜRSAB'ın yeni açacağı akıllı genel merkez binasında aynı anda hem basınla hem de acentelerle görüşüp tartışabilecek bir ortam olacağını kaydeden Ulusoy konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:



UÇAKLARA SAĞLANAN DESTEKTE TÜRSAB'IN KATKISI VAR

"Beni camia kavga etmek için değil, birlik için seçti. Birlikte başardığımız şeylere rağmen hiçbir şey yapmadı diyemezsiniz. 16 yıldır basınla doğru ve zamanlı bilgi akışını yapmaya çalıştık. Sıkıntıya düştüğümüz bu yılda, Rusya'da kayıp yaşadığımız bu yılda uçaklara sağlanan destekte TÜRSAB'ın katkısı var. Bu konuda Bakanlık bütün davetleri TÜRSAB aracılığıyla yaptı. Biz yaptıktan sonra konuşuruz. Yapacaklarımızla değil."

BÜTÜN KARARLAR YÖNETİM KURULU KARARI

"TÜRSAB'da bütün kararlar Yönetim Kurulu kararlarıdır. Bizim meselemiz ülkenin birliği ve turizm sektörüdür. Kanun değişikliği, hükümet ile muhalefet anlaşamadan Meclis tatile çıktığı için gerçekleşemedi. Bizim yasayı torba yasaya almadılar. Ne yapmalıydık, gidip Bakanlık'la kavga mı etmeliydik? Biz her şeyi birlikte yaptık. Bunları kırmak yaralamak kime yarar. İnternette haysiyet cellatlığı yapılıyor."

ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BAKANLIKLAR ARASI KOMİSYONA İHTİYAÇ VAR

"Acentelerin en büyük sıkıntılarından biri olan ulaşım ile ilgili olarak UKOME ile 2 aydır toplantıdayız. Karşımızda bir taksi, minibüs ordusu ve başka gruplar var. Sorunun çözülmesi için bakanlıklar arası bir komisyonun kurulması lazım. Hac ve Umre kurullarında nasıl toplanılıyorsa, bunda da toplanılması lazım. Aksi taktirde değerli bir arkadaşınızı bile havalimanından alamıyorsunuz. Ticaret Odası ve Belediye yanımızda ama 40 bine yakın taksici karşımızda. Orta Doğu pazarını kaybediyoruz. Gelen insanlar lüks araçlarla transfer istiyor. Sıkıntılarımızın en büyüğü bu. Bunları konuşmamız lazım.

Erken rezervasyonu başlattık. Kamu spotları ile vatandaşları bilgilendirdik, dikkat etmeleri gereken hususları anlatmaya çalıştık. Vatandaşa erken rezervasyonla yüzde 25-40 indirim sağladık.''

BOOKING.COM'U REKABET KURUMU'NA ŞİKAYET ETTİK

"Kaçak faaliyetler hem bizi, hem üyelerimizi hem de vatandaşlarımız zor durumda bırakıyor. Denetimlerle 6 bine yakın kaçak faaliyeti engellenmiş ve yasal işlem başlatılmıştır. Buna dair takipler de devam etmektedir. Booking.com gibi portallar için de Rekabet Kurumu'na başvurduk."

MÜZELERİ BAŞKASI MI İŞLETSEYDİ?

"Hükümetle kavga etmiyorsunuz çünkü ihale aldınız diyorlar. Hayatımda devletten ihale almadım. Ancak TÜRSAB aldı. Müzeleri, ören yerlerini başka birileri mi işletseydi? Bugün işlettiğimiz 157 müze TÜRSAB'ın başarısıdır. TÜRSAB işletmeye başladığından beri müzelerdeki kayıp ve kaçaklar bitti. Devletin kasasına da 400 milyon lira girdi."

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU'NDA YERİMİZİ ALDIK

"Seyahat acenteleri olarak mesleki yeterlilik kurumunda yerimizi aldık. Buradan verilecek belgelerin tümünü TÜRSAB verecek. Bu, aynı zamanda devletin TÜRSAB'a verdiği bir itibardır. Meslek için eğitim çalışmalarını ve eleman kazandırmayı tamamlayacak, bir yıldır üzerinde çalıştığımız TÜRSAB Akademi var. Burada değerli hocalarla ve akademisyenlerle çalışıyoruz."

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

"Bütün bunları devam ettirmek için desteğinize ihtiyacımız var. Yapacak çok işimiz var. Van'daki seyahat acentesinin bizden beklentileri var. Binası olmayan seyahat acenteleri görüyorum. Dün Düzce'deydim. Turizme açılmak istiyorlar ve bizden yardım istiyorlar. Bizim her yerde olmamız lazım. Biz de bu yüzden TÜRSAB markasına zarar vermemeye çalışıyoruz. Kim ne zaman istiyorsa gelsin sorsun, herkese cevaplarını vereceğiz."

RUSYA, SURİYE, LİBYA, MISIR'DA LASTİKLER PATLADI

"Bu yıl turizmde geçen yılın rakamlarını yakalamaya çalışıyoruz. Artık güneyde otellerin yapılmaması gerektiğiniz söylüyoruz. Rusya'da, Suriye'de Mısır'da Libya'da lastikler patlamış. Buna rağmen 42 milyonu yakalamak için çalışan bir Türkiye var. Okullar ertelendi. Müracatını biz yaptık. Ne yapsaydık elimize pankart alıp “bakın biz yaptık” diye sokakta dolaşsa mıydık?"

YENİKAPI'YA KRUVAZİYER LİMANI YAPILMALI

"Kongre, sağlık kültür, kruvaziyer turizminde başarılıyız. İstanbul'un üç tarafı deniz ama gemilerin yanaşacağı liman yok. Kadir Topbaş'a ricada bulunduk. Yenikapı'daki miting alanında gemilerin yanaşabileceği bir liman olması gerekiyor. Miting yapacakları zaman gemileri açıkta bırakırız merak etmesinler."

HAVA YOLU ŞİRKETLERİ YANLIŞ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

THY'ye üç maddelik bir dilekçe verdik. Yetkilileri ile konuştuk. Hava yolu şirketleri yanlış yapmaya devam ediyorlar. İki hava yolu şirketini Rekabet Kurumu'na şikayet ettik. Burada THY'den destek bekliyoruz. THY'yi THY yapan bizleriz. Barselona'ya değil, bize sponsor olacaksınız. Bilet komisyonlarındaki sıkıntıları çözmeleri gerekiyor.''

Ulusoy son olarak , “TÜRSAB'ın aile meselelerini aile için konuşmak gerektiğini ve herkesin dikkatli olması gerektiğini arzu ediyorum.” dedi.



GÜRCÜN: ULAŞTIRMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BÜYÜK KARGAŞA VAR

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ise, acentelerin yaşadığı transfer sıkıntısı ve nedenleri ile ilgili bilgi verdi.  Gürcün şu noktaların altını çizdi:

"Ulaştırma mevzuatında çok ciddi bir kargaşa var. Bir yandan büyükşehir yasasında yer alan UKOME, bir yandan ulaştırma bakanlığı konu ile ilgili yetkiye sahip. Bakanlığın vermediği belgeyi belediyeden talep ettiğimizde, bu sefer de karşımıza taksiciler çıkıyor."

BELGE VEREN KURUM YOK

"Bizim mesleğimizde en yoğun kullanılan araçlar binek otomobiller ve 9+1 koltuklu araçlar. Bu araçlarla ilgili şu anda verilen bir belge yok. Normalde A1 belgesi verilmesi gerekiyor ama bunu verecek bir kurum yok. Araçlar A1 belgesi alıp korsan taksicilik yapar diye A1 belgesi vermiyorlar."

ACENTE ARAÇLARINA ÖZEL GÖSTERGE

"Bir tarafta kullanılamayan bir milli servet, bir taraftan da bu işe yatırım yapmış işletmelerin büyük zararı söz konusu. Biz İstanbul UKOME'de 1.5 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. TÜRSAB acentelerine özel bir belge düzenlenmesi talebimiz karşısında taksiciler üzerimize saldırdı. Tartışma tekrar alt komisyona gönderildi. Belediye ve ticaret odası bizi destekliyor. Acentelerin araçlarının üzerine, taklit edilemez özel göstergeler konularak sorun aşılacak."



Bu Haber 28.08.2015 - 13:36:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.