Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü yarışması başlıyor

Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü yarışması başlıyor
Turizm Yatırımcıları Derneği 2015-2016 “Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü Yarışması” DenizBank katkılarıyla düzenleniyor. 2015-2016 dönemi yarışma konusu “Bir Turizm çeşidi olarak Türkiye’de Sağlık Turizmi’nin geliştirilmesine yönelik stratejiler ve Türkiye ekonomisine katkısı” olarak belirlendi.


TYD tarafından konuya dair yapılan açıklama şu şekilde:

1988 yılında kurulan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Barlas Küntay’ın anısını yaşatmak, ülkemizde turizm ile ilgili daha önce gerçekleştirilmemiş özgün çalışmaların yapılmasını teşvik etmek, sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmak, örnek ve öncü insanları desteklemek amacıyla “Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülü Yarışması” bu yıl DenizBank’ın katkılarıyla  gerçekleştirilecek.

Dünyada ve ülkemizde hızla gelişen sağlık turizmi sektöründe rakip ülkelerin uygulamalarının araştırılması ve sektörde ülkemizi ön plana çıkaracak mevcut durumların incelenmesi, kamu ve özel kuruluşların dikkatinin çekilmesi, bu alandaki yatırımların artmasının nedenlerinin ve gerekliliğinin ortaya koyulması amacıyla 2015-2016 dönemi yarışma konusu “Bir Turizm çeşidi olarak Türkiye’de Sağlık Turizmi’nin geliştirilmesine yönelik stratejiler ve Türkiye ekonomisine katkısı” olarak  belirlendi.

29 Şubat 2016 olarak belirlenen son başvuru tarihine kadar derneğe ulaşan çalışmalar yarışmanın Seçici Kurulu tarafından titizlikle incelendikten sonra birincilik, ikincilik ve üçüncülüğe layık görülen çalışmalar belirlenecek. TYD’nin uygun göreceği etkinliğin bir parçası olarak ya da müstakilen ödül töreni gerçekleştirilecek olup tüm ödül kazanan kişi ve/veya proje yürütücüsüne plaketleri takdim edilecek.

Söz konusu dereceler için verilecek ödül miktarları ise şu şekilde:

Birincilik Ödülü
Birincilik ödülüne layık görülen kişiye ve/veya proje yürütücüsüne 30.000 TL

İkincilik Ödülü
İkincilik ödülüne layık görülen kişiye ve/veya proje yürütücüsüne 15.000 TL

Üçüncülük Ödülü
Üçüncülük ödülüne layık görülen kişiye ve/veya proje yürütücüsüne 7.500 TL’dir.



Bu Haber 09.10.2015 - 09:40:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.