Baraner: Türkiye aleyhinde kampanya başladı

Baraner: Türkiye aleyhinde kampanya başladı
Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarının turizme etkilerini değerlendirdi. Baraner, sektör temsilcilerinin süreçle ilgili hiçbir yetkili kurumdan bilgi akışı sağlayamadıklarını dile getirirken, bu durumun dünya basınında ciddi yer bulduğunu ve Türkiye aleyhinde bir kampanyaya dönüştüğünü söyledi.


Avrupa’da Türk turizmcileri temsil eden en önemli isimlerin başında gelen Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarının turizm sektörüne yönelik yansımalarını Hürriyet'ten Salim Uzun'a değerlendirdi. Mevcut süreçte turistlerden çok turizmcilerin tedirgin olduğunu dile getiren Baraner, süreçle ilgili sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesi konusunda ciddi eksiklikler olduğunu söyledi.

'YATIRIMLAR TEHLİKEDE'

Terör olayları sonrasında kriz toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Baraner, “Ne olduğunu biz de anlamadık. Eskiden krizin kaynağını bilir ona göre çalışma gerçekleştirirdik. Ancak şu an hiçbir yetkili kurumdan bilgi akışı sağlayamıyoruz. Biz bu işe yatırım yaptık. Güney Doğu ve Doğu Anadolu’da projeler geliştirmeye başladık. Bölgeye yönelik onlarca otel projemiz var. Şimdi ne olacak merak ediyoruz” dedi.

'ALEYHTE KAMPANYA BAŞLADI'

Dünya medyasının Türkiye’deki olayları yoğun biçimde kamuoyuna aktardığına dikkat çeken Baraner, “Rakip ülkeler maalesef son süreci aleyhimize kullanıyor. Özellikle Alman pazarında bu böyle. Çünkü Rus pazarındaki gerilemeyle Alman pazarı ön plana çıktı. Şimdi rakiplere bakıyorsunuz, ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrıları yapıyor. Türk turizmci tedirgin” diye konuştu.

'CİDDİYE ALINMIYORUZ'

Avrupalı Türk turizmcilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile irtibat sağlayamadığını belirten Baraner, şunları söyledi:

“Barış süreci devam ederken her türlü bilgiyi alıyorduk. Şimdi neden bu bilgi akışı kesildi? Milyonlarca insanın ekmeğini yediği bir sektör bilgilendirilmiyor. 100 don, 100 çivi satan adamların işi önemseniyor da bizim gibi milyonlarca insana ekmek kazandıran bir sektör neden ciddiye alınmıyor?”

 


Bu Haber 05.08.2015 - 09:10:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dogrucu 05.08.2015 - 05:10

    Hmm yani bizim kacak gocmen, güvenlik, pkk terörü, orada burada patlayan bomba, hergun sehit cenazeleri, turistin kaziklanmasi, kötü hizmet, kötü reklam, olmayan bakan, isid vs vs sorunumuz aslinda yok. Bu rakip ulkeler yalanci.. Ya atma recep din kardesiyiz diyesi geliyor insanin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.