Baran Süzer: İstanbul ve Amerika'da yeni otel projelerimiz var

Baran Süzer: İstanbul ve Amerika'da yeni otel projelerimiz var
Gökkafes olarak bilinen ve hakkında birçok dava açılan Süzer Plaza’yı inşa eden Süzer Grup, artık gökdelen yapmaktan vazgeçti. Yeni adres olarak ABD’yi seçtiklerini kaydeden Süzer Grup Başkan Yardımcısı Baran Süzer, “İstanbul’da da imar bekleyen arsalarımız var. Ama artık gökdelen olmaz. Çünkü gökdeleninin modası geçti” dedi.


İnşaat turizm, enerji, finans, denizcilik gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren Süzer Grup, yeni yatırımlar için Amerika’yı seçti. Şirketin gayrimenkul alanında bilinen en büyük yatırımı İstanbul Şişli’de 15 yıl önce hayata geçiren Süzer Plaza.

Grubun yeni kuşak yöneticisi Süzer Grup İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'e konuştu. New York Manhattan’da 10 katlı konut inşa etmek için çalışmalara başladıklarını belirten Süzer, ABD ve İstanbul’da otel projesi planladıklarını dile getirdi ve ekledi: “Ama artık gökdelen olmaz. Gökdelenin modası geçti”

4 yıl önce yurtdışında gayrimenkul ve turizm yatırımları için araştırmalara başladıklarını söyleyen Süzer, babası ve Süzer Grup Onursal Başkanı Mustafa Süzer’in tavsiyesi ile rotalarının ABD’ye çevirdiklerini söyledi.  Önce turizm yatırımı için yola çıktıklarını Süzer, son 2’ye kalıp ihaleyi kaybettiklerini bildirdi.

Süzer Grup, otel ihalesi kaybedince konut fırsatlarını değerlendirdi ve yurtdışındaki ilk inşaatını New York’ta yapmaya karar verdi. Manhattan’da 5 katlı eski bir binayı satın aldıklarını söyleyen Baran Süzer, bu binayı yıkıp 10 katlı bir konut projesi inşa edeceklerini söyledi. 3 mimari grubun çalışmalara başladığını belirten Süzer, 50 milyon dolar yatırım yapılacak projede evlerin satışına eylül ayında başlamayı planladıklarını söyledi. 10 katlı binada bodrum katlarda spor tesisleri yapacaklarını dile getiren Süzer, “Projede ortağımız Safir Group. Yeni binada ilk 2 katı bölüp, üst katları tek büyük daire yapmayı planlıyoruz. Bölgede evlerin metrekare satış fiyatı 25-30 bin dolar. Bizimkiler bundan yukarıda olur” dedi. Amerika’da kendilerini rahat hissettiklerini ve yeni projeler planladıklarını belirten Süzer, 2 otel bir de ofis projesi planladıklarını kaydetti.

İstanbul Avrupa yakasında imar beklenen arsaları olduğunu belirten Süzer, bu arsaları değerlendirmeden yeni arsa alımları düşünmediklerini söyledi. İstanbul’da otel projesi istediklerini dile getiren Süzer, “Arsalara imar çıksa biz hazırız. Bürokrasi yardımcı olursa hemen yatırım yaparız. Bize izin verilse Türkiye’den çok sayıda otel yatırımcısının randevu alamadığı ya da red yediği markaları hemen Türkiye’ye getiririz” dedi.



Bu Haber 23.03.2015 - 14:39:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.