Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde

Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde
Helsinki Turizm Müşaviri Arzu Emel Yıldız, Letonya Turizm Fuarı’nda yaptığı açıklamada uçak başına yakıt desteği yapılması konusunun en yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi. 2016 yılında sağlanacak yakıt desteği ile birlikte, 3 Baltık ülkesinde yüzde 15 oranında artış hedefleniyor.

Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde
Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde
Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde
Baltık pazarında hedef yüzde 15 büyüme, gözler yakıt desteğinde

Riga'da 23’üncüsü düzenlenen Balttour Turizm Fuarı 40 ülkeden katılımcı ve  470 stant ile düzenlendi. Fuarda Alanya’yı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil etti. 45 metrekare stantta Alanya, Kemer, Konyaaltı destinasyonlarının yanısıra otellerin tanıtımları da yapıldı. Dahaoğlu, yaptığı görüşmelerde sektörün bugünü ve geleceği ile pazara ilişkin önemli izlenimler elde eti.

'LETONLARIN YÜZDE 90’I ANTALYA’YI TERCİH EDİYOR'

Türkiye’nin tatil destinasyonu olarak 2013 yılından beri bölgede ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Dahaoğlu, Helsinki Turizm Müşavirimiz Arzu Emel Yıldız’dan edindiği bilgileri aktardı. 2 milyon 200 bin nüfuslu ülkeden 2015 yılında 60 bin 485 kişinin Türkiye'ye geldiğini, bir önceki yıla göre yüzde 2 artış oluğunu bildiren Dahaoğlu, Türkiye’ye giriş yapan bu kişilerin yüzde 90’ının da Antalya'yı tercih ettiğini söyledi.

'TATİLCİLER DİĞER ÜLKELERE KAYABİLİR'

Tur operatörleri Novaturas, Teztour ve Go Adventura’nın pazarın önde gelen isimleri olduğunu söyleyen Dahaoğlu, Helsinki Turizm Müşaviri Arzu Emel Yıldız, Novaturas Satış Müdürü Audrone Keinyte ve Pazarlama Müdürü Aurimas Janusauska’yla yapılan görüşmeler neticesinde, 2016 yılında sağlanacak yakıt desteği ile birlikte 3 Baltık ülkesinde yüzde 15 oranında artış hedeflendiğini, Novaturas’ın 8 bin 500 yolcuyu Gazipaşa Alanya Havalimanı’na indireceği bilgisini aldığını söyledi. Dahaoğlu açıklamasını söyle sürdürdü:

“Bakanlığımız ile birlikte reklam ve tanıtım çalışmalarını beraber yürüttüklerini dile getirdiler. Herkesin merakla beklediği sayın bakanımızın daha önce dile getirdiği 6 bin dolarlık yakıt desteğinin hayata geçirilmesi durumunda diğer destinasyonların bir adım önüne geçeceğimiz ifade edildi. Yakıt desteğinde geç kalınması durumunda ise yolcuların diğer destinasyonlara kaymasından endişe ediliyor. Tanıtım müşavirimiz ise en yakın zamanda kendilerine müjdeli haberi vereceklerinin altını çizdi.”

'YÜZDE 15 ARTIŞ GÜVENLİK DURUMUNA BAĞLI'

Müsteşar Ömer Murat’ın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alanya standını ziyaret ettiğini bildiren Mehmet Dahaoğlu şöyle dedi:

“İzlenimlerine göre buradaki en popüler tatil beldesinin Alanya olduğunu dile getirdi. Teztour yetkililerinden Sezgin Özer ve Ferhan Yılmaz ile yaptığımız görüşmede geçen sene gelen yolcu sayılarının 12 bin 500 olduğunu, güvenlik sorununun çözülmesi halinde bunu çok rahatlıkla yüzde 15 arttırabileceklerini dile getirdiler.''

'THY BİSİKLET TAŞIMA ÜCRETİ ALMIYOR'

Dahaoğlu, Riga’da bisiklet turizmi ve sporuna ilişkin görüşmeler de yaptı. Riga Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Hüseyin Kara'ya alternatif turizm çatısı altında bisiklet turizmini desteklemek adına Alanya-Türkiye'ye gelen ekiplerden 2015 yılı sonuna kadar bisiklet taşıma ücreti alınmamasından dolayı teşekkür eden Dahaoğlu, desteğin 2016 yılında da sürmesini istedi.  Dahaoğlu, nisan ayında Letonya Bisiklet Federasyonu Başkanı’nın Alanya'ya gelmesi yönünde gelişmeler yaşandığını da bildirdi.


Bu Haber 07.02.2016 - 10:13:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.