Balayında en çok hangi destinasyonlar rağbet görüyor?

Balayında en çok hangi destinasyonlar rağbet görüyor?
Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte balayı çiftleri de tercihlerini yaptı. Ancak iş yoğunluğunun arasında tatillerini son dakikaya bırakanlar için fırtsatlar kaçmış değil. Uzakdoğu’dan Türkiye’ye, Kıbrıs’tan İtalya’ya kadar birçok ülkede balayı çiftlerine özel hizmet veriliyor. Fiyatlar ise gecelik kişi başı 300 liradan başlıyor.


Oteller balayı çiftelerine özel programları ile her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Balayında isteyenler Türkiye’de denizin tadını çıkarırken, isteyenler yeni ülkeler keşfetmek için yola çıkıyor. Bir yandan en romantik destinasyonlar seçilirken diğer yandan da konforlu yerler aranıyor.

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre, yurt içindeki otellerin fiyatları kişi başı gecelik 300 lira ile 3 bin lira arasında değişirken, tropik bölgelere düzenlenen turların fiyatları ise uçak bileti hariç 2 bin dolardan başlıyor. Gemi turlarının başlangıç fiyatı ise 199 euro.

KİŞİYE ÖZEL HİZMET

Çiftlerin hayatında belki de en güzel, en akılda kalacak tatilin ‘balayı’ olduğunu ifade eden Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, “Standart ulaşım, transfer, vize gibi hizmetlerin yanı sıra yurtdışını tercih eden balayı çiftlerine, ‘kişiye özel seyahatler’ ekibimiz ile butik hizmet veriyoruz. Şehir turları, rafting, scuba diving gibi çeşitli aktiviteler konusunda yardımcı oluyoruz. Yurt içi ve yurtdışındaki otellerde balayı çiftlerine özel paketler sunuyoruz. Gemi seyahatlerinde de balayı çiftleri ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanabiliyor” dedi.

HER ŞEY DAHİL KIBRIS

Yurt dışında balayı seyahati için ilk tercih edilen bölgenin genelde tropikal destinasyonlar olduğunu dile getiren Temeller, “Bunların içinde Karayipler, Maldivler, Mauritius, Seyşeller, Bali, Tayland’ın Koh Samui ve Phuket adaları bulunuyor. Tropikal bölgeler yıl boyu seyahat edilebilir noktalar olması bakımından da çok tercih ediliyor” dedi. Kıbrıs'ta balayı için en çok tercih edilen bölgenin Girne olduğunu ifade eden Jolly Tur Kıbrıs Departman Müdürü Reyhan Karacık da, “Bu sene her şeyi ile yenilenen Kaya Artemis sayesinde ise Bafra’da yoğun talep görüyor. Girne otellerin en sıklıkta olduğu bölge bu sene değişen tek özelliği ise otellerin her şey dahil konseptine geçişi. 4 gece 5 günlük tatiller bu bölgelerde 900 liradan başlıyor” diye konuştu. 

LÜKS OTELDE  EĞLENCE

Balayı çiftlerinin hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Etstur yöneticileri de, “Etstur olarak Türkiye’nin en lüks otellerinde, en cazip fırsatlarla konaklayacakları ve eğlencenin keyfine varacakları unutulmaz bir tatil yaşatmayı hedefliyoruz. Fiyatlar kişi başı gecelik 350 lira ile 1000 lira arasında değişiyor” dedi.

KIŞIYE ÖZEL LÜKS VILLA

Yurt içinde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin her zaman ilk tercihler arasında yer aldığına değinen Oktay Temeller, “Yüksek standartlarda ‘kişiye özel’ hizmet almak isteyen misafirlerimiz özellikle Çeşme, Marmaris Körfezi ve Bodrum’daki lüks butik ve konsept otelleri tercih ediyor. Çiftlerin kendilerini küçük otellerde daha özel hissettiklerini, bunun yanı sıra her şey dahil konseptli tatil köylerinde lüks villaları da tercih edenler olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

FERRARI İLE İTALYA TURU

Sedventure markaları ile klasik tatil anlayışını değiştirdiklerini söyleyen Oktay Temeller, “Vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent’in danışmanlığında gerçekleştirilen Sedventure turları kapsamında, özel programlarla fotoğraf ve seyahat keyfi yaşatıyoruz. Afrika’dan Antarktika’ya, Tayland’dan Meksika’ya dünyanın dört köşesinde götürüyoruz. Geçen yıl ürün portföyümüze Ferrari turlarını da ekledik. Bu turlarda seyahat severlere Ferrari’nin en son modellerini kullanarak İtalya’yı gezme fırsatı sunuyoruz. Orient Express ile aşk, heyecan ve macera tutkunları için yolculuk fırsatı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 





Bu Haber 30.06.2015 - 09:29:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.