'Bakanlıkta danışmanım' dedi, lüks otelleri 200 bin lira dolandırdı

'Bakanlıkta danışmanım' dedi, lüks otelleri 200 bin lira dolandırdı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda danışman olduğunu söyleyrek lüks otellerin kral dairelerinde konaklayan M.S. adlı kişinin, otelleri 20o bin lira dolandırdığı belirtildi.


Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda danışman olduğunu söyleyen bir kişi, lüks otellerin kral dairelerinde konaklayarak pahalı içkiler içti. Konakladıktan sonra "faturayı bakanlığa gönderin" dyen M.S. adlı kişi, konakladığı bir otelde sipariş ettiği pahalı içki nedeniyle yakayı ele verdi.

Kütahyalı M.S. (30), 20 gün önce ticari araçla İstanbul’a geldi, TBMM adına bir mail adresi hazırladı. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adına lüks otellere mail göndermeye başladı. Bilgisayar programcısı olan M.S. kendisini bakan danışmanı olarak tanıttı, bu otellerde kendi adına yer ayırttı, faturanın da bakanlığa gönderilmesini istedi. İlk cevap Bakırköy’deki lüks bir otelden geldi. Serer de mail’de belirttiği tarihlerde otelin kral dairesinde kaldı. Yedi, içti, masaj yaptırdı, saunaya girdi. Otelden ayrılırken, pahalı içkiler, bornoz, terlik, sabundan, kreme kadar ne varsa aldı. Mini barı da boşaltmayı ihmal etmedi. Aldığı içkileri yarı fiyatına tekel bayilerine sattı.

ARACINDA ‘İSTİFLEDİ’

Devam eden günlerde M.S., Şişli ve Beşiktaş’taki lüks otellerin kral dairelerinde de kaldı. Bu otellerden de aldığı içki ve eşyaları bir otelin otoparkına park ettiği ticari aracına koydu. Fırsat buldukça da içkileri satmaya devam etti.

ŞÜPHE VE GÖZALTI

Son olarak 3 gün önce Şişli’de lüks bir otele yerleşti. Burada da pahalı içki siparişi veriyor, otelin tadını çıkarıyordu. Bir otel görevlisi, M.S.’in konakladığı son gün çok pahalı bir içki siparişi vermesinden şüphelenerek durumu otelin yetkililerine bildirdi. Araştırmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda M.S. adında bir danışman olmadığının anlaşılması uzun sürmedi. 15 günlük kral keyfi sona ermişti. İhbar üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri otele gelerek M.S'yi gözaltına aldı.

200 BİN LİRA ZARAR

M.S. emniyette kaldığı otellerin listesini polise verdi. Polis bu otellerle temasa geçti. Otel görevlileri de Serer’in dolandırıcı olduğunu yeni fark ettiklerini, kendisini aradıklarını söylüyordu. Bazıları emniyete şikâyette bile bulunmuştu. Serer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

'HEP LÜKS YAŞADIM'

M.S. ifadesinde şunları anlattı: “20 gün önce İstanbul’a geldim. Kalacak evim olmadığı için 2 gün aracımda yattım. Aracım arızalandı. 2 gün aracın kaskosundan yararlanarak otelde kaldım. Param olmadığı için kalacak yer bulamadım. Daha önceden lüks hayat yaşadığım için sokakta kalmak istemedim. TBMM’de çalışan arkadaşlarım vardı. Onlar milletvekillerine otel ayarlıyordu. Bu yöntem aklıma geldi. Bu şekilde 6 otelde kaldım. Çok pişmanım.”


Bu Haber 20.04.2015 - 09:22:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • YASIN 20.04.2015 - 09:53

    Aynısını Antalyadaki otellere yapamazlar...İstanbulun zaafı diyelim. Adamın yediği içtiği sattığı yanına kar kalmış :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.