Bakanlık yeni turizm paketi ile emekli ve dar gelirli Ruslar'ı çağıracak

Bakanlık yeni turizm paketi ile emekli ve dar gelirli Ruslar'ı çağıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'de "12 ay tatil" anlayışını yerleştirmek için yeni bir turizm paketini devreye sokacak. Sadece emeklileri ve dar gelirli turistleri kapsayacak bu yeni uygulamada turistlere tatil sezonunun ölü olduğu Kasım-Mart döneminde ucuz fiyatlı tatil seçenekleri sunulacak. Söz konusu tur paketleri kültür, sağlık ve kış turizminin birleştirilmiş versiyonu olacak. Bakanlık bu yeni uygulama için Türkiye'ye en çok turist akışının sağlandığı Rusya'yı seçti.

 
Emekli veya dar gelirli Rusları Türkiye'ye çekmek için "ucuz tatil" paketleri hazırlanacak. Bundan en fazla yararlanacak yerler arasında Ege'nin turistik ilçe ve beldeleri de yer alacak.
Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Avrupa'da "calypso" olarak adlandırılan ve Türkiye'ye ilk kez gelen bu uygulama için öncelikle bu ay içerisinde turizm sektörü temsilcileriyle özel olarak toplanacaklarını anlattı. Özaslan, turizm sektörünün görüşlerinin alınması ve planlanan tatil seçeneklerinin hazırlanması sonrası Mayıs ayında düzenlenecek Rusya Çalışma Grubu toplantısında bu uygulamanın Rus temsilcilerle görüşülüp karara bağlanacağını belirtti.
 
Sosyal turizm ismi verilen ve dar gelirli ile emekli vatandaşları merkezine alan uygulamanın her iki kesim için de kazanç olduğunu vurgulayan Özaslan, "Bu şekilde hem Türkiye'de yılın 12 ayı turizmin canlı kalmasını sağlayacağız hem de Rusya'da yurtdışı tatil imkanlarından yararlanamayan kesime ucuza tatil yapma fırsatını sunacağız" dedi. Bakanlık, sosyal turizm uygulamasında önceliği Türkiye'ye en çok turistin geldiği Rusya'ya verecek. Emekli ve dar gelirli Ruslara, Türkiye'de hem sağlık ve hem de ucuz tatil fırsatını yakalayabileceği olanaklar sunulacak. Türkiye'deki yerli turistler için ise ilk aşamada değil ama ikinci planda benzer kolaylıklar sağlanması planlanıyor. 
 (Burcu Çalık- Yeniasır Gazetesi)


Bu Haber 15.04.2014 - 09:57:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • The Kamchatkan 16.04.2014 - 09:00

    Cok guldum. Avrupa`nin emeklisi dururken,elektrigi,gazi,suyu neredeyse bedava olan ve aylik USD 200 emekli maasi olan Ruslari mi davet edeceksiniz. Niye 50 milyona cikamadigimizi simdi anladim. Takoz olmayin siz sadece kis aylarinda Rusya ve Avrupa`dan, Ege ve Akdenize baslangicta ucak sponsoru olun sonrasina gerek kalmadan ozel sektor kimi nasil konaklatacagina karar verir.

  • yorumcu yazar 15.04.2014 - 08:15

    26.02.2014 Turizm Güncel haberi, Osman Ayık daha çok para harcayan turist profili çekmeliyiz, bu haberde o sözlerin ve demeçlerin kapağa olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.