Bakanlık ve sektör, turizmdeki krizi fırsata çevirmek için toplantı yapacak

Bakanlık ve sektör, turizmdeki krizi fırsata çevirmek için toplantı yapacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör birlikleri, 20 Nisan’da ‘Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler’ başlıklı forumda bir araya gelecek.


Turizm sektörünün karşı karşıya kaldığı kriz, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, USDF, TÜROFED, DTB, TÜROB ve TUREB temsilcileri tarafından  masaya yatırılıyor. 20 Nisan Çarşamba günü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi’nde düzenlenecek ‘Turizmde Krizden Fırsata: Yaklaşım ve Stratejiler’ başlıklı forumun, ülke ekonomisi ve sektör açısından, 2016 yılı içerisindeki önemli faaliyetlerden biri olduğu belirtiliyor.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı, Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ünal, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu (USDF) Türkiye Başkanı Can Akşit ve Deniz Turizm Birliği Başkanı Hakan Tellioğlu konuşmacı olarak yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’da, etkinliğe katılım gösterecek. 
 
‘SEKTÖR DE HALK DA YAŞANACAK HAYAL KIRIKLIĞININ BİLİNCİNDE DEĞİL’
 
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Etkinlik Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin amacı şu şekilde tanımlandı:
 
‘’Politik konjonktürde yaşanan olayların turizme yansımaları, öngörülenden çok daha kötü bir şekilde gerçekleşecektir. Ne yazık ki yapılan araştırmalar ve mevcut durum bunu destekler niteliktedir; ancak rakamlar iyimser yansıtılmakta, turizm gelirimizde yarı yarıya düşüş yaşanacağı tahmin edilmektedir. Gerek sektörde faaliyet gösteren işletmeciler gerekse de halk, 2016 yılının turizm sektörü için ne denli hayal kırıklığı yaratacağının tam olarak bilincinde değildir. Söz konusu panelin sektör çalışanları ve halk nezdinde mümkün olabildiğince farkındalık yaratması önem arz eder. Bu nedenle turizm sektörünün içinde bulunduğu durumun tüm şeffaflığı ile gözler önüne serilmesi, iyileştirme önemlerinin neler olabileceğinin paylaşılması ve gerekli duyarlılığın geliştirilmesi adına ilgili taraflar ve medyanın da geniş katılımının sağlanması gerekli olacaktır.’’

 



Bu Haber 18.04.2016 - 13:56:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.