Bakanlık tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ne kadar destek verecek?

Bakanlık tanıtım ve pazarlama çalışmalarına ne kadar destek verecek?
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm tanıtım ve pazarlama çalışmalarına yapacağı katkıya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.


Karara göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının katıldığı yurt dışındaki fuarlara bakanlık standı dışında katılarak bölgesel tanıtım yapan katılımcılara, yer kirası, stant kurulumu ve dekorasyonu için (bakanlığın uygun görmesi halinde) toplam giderin yüzde 50'si oranında destek sağlanacak. Söz konusu destek, her bir fuar için grup katılımcılarına 50 bin, bireysel katılımcılara ise 10 bin doları geçemeyecek.



Gerek bireysel gerekse grup olarak, bölgesel tanıtım için yurt dışında düzenlenen festival, kokteyl, çalıştay, sergi gibi etkinliklere air yer kirası, ikram ve organizasyon giderlerinin yüzde 50'si (uygun görülmesi halinde) bakanlık tarafından karşılanacak. Bu tip faaliyetler için ödenecek destek tutarı bireysel katılımlar için 10 bin doları, grup katılımları içinse 25 bin doları geçemeyecek.

Bölge tanıtım projeleri kapsamında hazırlanan reklam giderlerinin yüzde 50'si (uygun görülmesi halinde) bakanlık tarafından karşılanacak. Buradaki yapılacak destek tutarı ise, bireysel faaliyetlerde 40 bin, grup faaliyetlerinde ise 250 bin doları geçemeyecek.

Mali yıl içinde yapılacak ödemeler toplamı, bireysel faaliyetler için 150 bin, grup faaliyetleri için ise 750 bin doları geçemeyecek.


Bu Haber 11.07.2018 - 09:14:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.