Bakanlık müzeleri hayatın içinden mekanlar haline getirecek

Bakanlık müzeleri hayatın içinden mekanlar haline getirecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve örenyerlerinin hayatın içinde yer almasını sağlayacak yeni bir proje başlattı.

 
İngiltere'deki National Gallery, Fransa'daki Louvre, Hollanda'daki Van Gogh müzeleri gibi dünyanın önemli sanat merkezlerinin örnek alınacağı "Müze ve Örenyerlerinde Tarihe Yolculuk Projesi" ile buraların kapanmasının ardından akşam saatlerinde çeşitli sanatsal ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek.
 
Antalya, İstanbul, İzmir ve Denizli'deki Bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerinde sinema filmleri, sanal gezintiler, ses ve ışık gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği projeyle buraların hayatın içinden mekanlar haline getirilmesi amaçlanıyor.
 
Müzelere daha önce hiç gelmemiş veya çok az ziyarette bulunmuş kişilerin bile akşam etkinlikleri çerçevesinde buraları tercih etmesini sağlayacak proje aynı zamanda dünya kamuoyunda Türkiye'yi ve projenin kapsadığı şehirleri tanıtarak kültür turizmi hacminin büyütülmesi planlanıyor.
 
Projeyle, Türkiye'nin tarihinin bilgi kirliliğinden arındırılarak bilimsel araştırmalar ve teknolojinin imkanlarıyla en doğru anlatılması ve tanıtılmasını hedefleniyor. (Sabah)
 


Bu Haber 19.07.2014 - 12:15:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.