Bakanlığın Türkiye uyarısı satışları yüzde 6 düşürdü

Bakanlığın Türkiye uyarısı satışları yüzde 6 düşürdü
İsviçre hükümetinin yaz başında vatandaşlarına yönelik yaptığı Türkiye uyarısı, Türk turizmcileri zor durumda bıraktı. Bentour Reisen AG'nın kurucusu ve CEO'su Kadir Uğur, bu uyarının hala kaldırılmadığını ve Türkiye’ye yönelik satışlarda yüzde 6 oranında azalma olduğunu bildirdi.


 Eda Özsoy – Turizm Güncel

Bentour Reisen AG'nın kurucusu ve CEO'su Kadir Uğur, Turizm Güncel’e yaptığı açıklamada tepkisini şöyle dile getirdi;
 “Bakanlık bu uyarıya sonradan “Türkiye’nin turizm bölgelerinde de suikastlar olmaktadır” ibaresini ekledi. Bu doğru olmayan bir haber. İki aydır bu ibareyi kaldıramıyoruz. İsviçre Dışişleri Bakanlığı davet etti. Ben kendilerine de konuyu aktardım ve doğru olmayan bir haberin hala bakanlık sitesinde bulunmasına tepki gösterdiğimizi ifade ettik.

BÜTÜN AVRUPA ÜLKELERİNE SIÇRAYABİLİR

Bizim bakanlıkların büyükelçiliklerin bu konuyla uğraşmaması, beni üzüyor. Çünkü Avusturya, İsviçre’ye baktı, Avusturya da benzer ifadeleri sitesinde kullandı. Diğer Avrupa ülkeleri de bakıp, aynı şeyleri yazabilir. Bunun bir an önce kalkması lazım. Bu, bir dahaki seneyi de vuracak. Biz İsviçre’nin yüzde 34’ünü Türkiye’ye götüren bir firmayız. Bizde yüzde 6 oranında azalma oldu. Sivil toplum örgütlerinin duyarlı olmaları gerekiyor. Bir mail kampanyası başlatılması gerekiyor. Bütün sivil toplum örgütlerine bu konuyu tekrardan yazacağım.
İsviçre genelinde artış var. Bizim sayımız 400 bine yaklaşıyor. Hep çıkışta olan bir destinasyonun inişe geçmesi, bize karşı dışarda yapılan sabotajları ortaya çıkartıyor. Bu Türkiye turizmi için sabotajdır.”
Avrupa’da genel anlamda bir düşüş olduğunu, bunda Dünya Kupası ve Ramazan ayının etkili olduğunu anlatan Uğur, Türkiye’nin reklam kampanyasına yönelik eleştirilerde bulundu. İngilizce yapılan bir reklamın Almanca konuşulan ülkelerde hiçbir işe yaramadığını kaydeden Uğur, sektörün sürekli takip edilmesini ve rakiplerin iyi analiz edilmesini istedi.
 
YOLCU BAŞINA 1 EUROLUK REKLAM PAYI VERİLSİN

Ortak reklam kampanyalarında da aksamalar olduğunu dile getiren Uğur, bu konuda bürokratların tur operatörlerinin işine karışmaması gerektiğinin altını çizdi. Ugur düşüncelerini şöyle dile getirdi;
Bazı reklamların günlük olması gerekiyor. Örneğin bazen uçak boş oluyor. Asıl destek bu noktalarda lazım oluyor. En iyisi bu uygulamayı kaldırmaları.. Getirilen yolcu başına 1 ya da 2 euro olarak verilsin çok daha mantıklı olacaktır. Biz de biliriz ve ona göre harcamalarımızı yaparız. Burada hiç olmazsa kimin ne getirdiği de ortaya çıkar. Böylelikle daha sağlıklı veriler elde etmiş oluruz.”


Bu Haber 17.08.2014 - 15:31:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • murat gökhan 18.08.2014 - 08:24

    bacasız sanayii olan turizim her zaman spn sıralarda ele alınmakta.sanırım cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısı ile atlanan bu olayın üstüne gidilerek isviçre nin türkiye de sahil kentlerinde de suikastlar yapılıyor uyarısı türkiye nin güvenilir bir ülkedir şeklinde değiştirmesi sağlanacaktır düşüncesindeyim .hadi büyüklerimiz hadi dışişler bakanlığımız,hadi ülke dışındaki turizm ve ticaret müşteşarlıklarımız hadi devletimiz hadi yeni cumhurbaşkanımız ......

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.