Bakanlardan farklı açıklamalar: 2017 turizm geliri ne kadar olacak?

Bakanlardan farklı açıklamalar: 2017 turizm geliri ne kadar olacak?
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yıl sonunda Türkiye'nin 26 milyar dolar turizm geliri elde edeceğini belirtirken, Kalkınma Bkanı Lütfi Elvan 2017 turizm gelirinin 23 milyar dolar olacağını açıkladı.


TurizmGüncel

Türkiye'nin 2017 yılında ne kdar turizm geliri elde edeceğine ilişkin iki bakandan farklı açıklamalar geldi. 26 Kasım'da Sarıkamış'ta bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 2017 yılında 31.5 milyon ziyaretçi ve 26 milyar dolar turizm geliri elde edeceğini belirtmişti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise 2017 turizm geliri hedefiyle ilgili farklı bir açıklamada bulundu.



NTV'de canlı yayına katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu yıl için 20 milyar dolar öngördükleri turizm gelirinin 23 milyar dolar civarında gerçekleşeceğini açıkladı.

İstihdama dönük teşviklerle ilgili de değerlendirme yapan Lütfi Elvan, işsizliği tek haneye düşürmenin zaman alacağını, gelecek yıl da istihdama yönelik teşviklere devam edeceklerini söylerek, ''İstihdama ilişkin teşviklerimizi gözden geçiriyoruz. 2018 yılında da OVP'ye uyumlu bir takım teşviklerimiz olacak. İşsizliği tek haneye indirmek belki biraz zaman alacak" dedi.




Bu Haber 13.12.2017 - 11:20:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.