Bakandan UBER açıklaması: Taksici esnafımız kendini check etmeli

Bakandan UBER açıklaması: Taksici esnafımız kendini check etmeli
UBER-taksici gerilimi üzerine değerlendirme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, UBER'in vatandaşta bir karşılığı olduğunu belirterek, 'taksiciler kendini check etmeli' yorumunu yaptı.


Günlerdir Türkiye'de gündemi işgal eden UBER-taksivi gerilimi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de gündeminde. Konuya ilişkin olarak değerlendirme yapan Tüfenkçi, sorunu çözmek için aaya gireceklerini açıkladı.



''TAKSİCİ ESNAFIMIZ KENDİNİ CHECK ETMELİ''

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Tüfenkçi, önümüzdeki günlerde bakanlığın taksicilerle UBER temsilcilerini ayını masa etrafında buluşturmayı hedeflediğini söyledi. Tüfenkci, “UBER vatandaşta bir karşılık buluyor. Taksici esnafımız kendini check etmeli, vatandaş neden UBER’i tercih ediyor bunu iyi analiz etmeliyiz. Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz” dedi.

Serbest teşebbüse inandıklarını belirten Tüfenkci, “Biz serbest teşebbüs hürriyetinden yanayız. UBER vatandaşta bir karşılık bulduğu için yer alıyor ve piyasa kazanıyor. Burada ciddi bir çalışmayı ortaya koyup piyasanın buna göre şekillenmesini istiyoruz, sektör analizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

UBER TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLECEK Mİ?

“Tarafları dinlemeden, iki tarafı masaya oturtmadan bir karar vermek istemiyoruz” diyen Tüfenkci, UBER’in tamamen kaldırılmasının ya da meşruiyet kazandırılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Varsa bir boşluk ona göre düzenlemek istiyoruz. Arkadaşlara yeni talimat verdim. Önümüzdeki günlerde tarafları dinlemek istiyoruz. Şiddet kullanılmasına karşıyız. Basına yansıyan hususlar hem taksici esnafımıza yakışmıyor hem de tarafların doğru zeminde anlaşamamalarına neden oluyor. Biz İçişleri, Maliye ve Ulaştırma Bakanlığımızı da devreye sokarak, belki bir koordinasyon içerisinde çalışma başlatacağız.”




Bu Haber 16.03.2018 - 13:20:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hidayet çelinli 29.01.2019 - 09:44

    Sayın cumhur başkanım başbakanım biz vatandaş olarak güvenli ve kaliteli hizmet istiyoruz lütfen artık vatandasin sesini birazcıkta olsa dinleyin arz ederim saygılarımla..

  • Cemil Dereci 29.01.2019 - 02:52

    Bir plaka almak için dedemin 30 yıl çay fabrikasında gece gündüz çalışıp babamla amcama borçlu bir plaka aldırıp 50 yıl gece gündüz demeden bir plaka için mücadele vermesi gencecik yaşta ölmeleri bizlerin 20 yıldır bu malı korumak için mücadele vermemiz yetmiyor yani demek ki bir araç alıp bu işe ortak olmak daha mantıklı bir araç alıp 100 yılını plakaya harcamış bu insanların emeğini ezip geçebilirsin demek İstanbul'un enayisi plaka alan bu insanlarmış peki babam vefat etti 2006 da devlet 600 bin TL plaka değeri üzerinden veraset vergisi aldı madem bunun bir bedeli yok devlet plakadan alım satım vergisi veraset intikal neden alıyor korsan aracın neden yok burda korsana bir hak doğuyorsa bende Nişantaşından dükkan isterim banana kardeşim adam milyon dolar vermiş dedesinden babasından kalmış colugumun çoğumun geleceği için yatırım yapmış benim ecdadımın bizim çoluk çocuğumun geçimi için yaptığı emeğin birikimin bir bedeli yoksa kimsenin yok Nişantaşından dükkan isterim korsana hak veren bize dükkan verecek bu dünyada hakkımızı kim yiyorsa ahirette iki elim yakasında buda böyle bilinsin.

  • Hüseyin özev 28.01.2019 - 05:25

    Rekabetin olmadığı bir yerde hizmet beklemek olmaz. Zaten mecbursun seçebilme şansın yok. Nasıl isterse öyle hareket edecekler ve kimse de bişey yapamayacak. Herkesin başına bir polis dikilmez. İstanbul halkı uberi tercih ediyor çünkü daha güvenli. Herkes kayıtlı, her yolculuk kayıtlı ve en ufak bir şikayette sürücünün sistemi kapatılıyor.

  • Yıldırım karadede 28.01.2019 - 03:42

    Vallahâ ne yapilâcaksa bir an önce yapılsın, bıçak kemiğe dayandi

  • Veli gül 28.01.2019 - 02:58

    İstambulu ların yükünü taksiler çekemez onun için hem rekabet ortamı oluşturmak hen insanlara kaliteli ulaşım hizmeti için uber yasallaşmslı

  • leven erdoğan 17.03.2018 - 12:39

    Sn.Bakana sanırım işi doğru düzgün anlatabilen yok.1.700.000 TL.ye taksi plakası almadan taksi pazarından pay almadır işin aslı.Bir taksi plakası bu kadar yüksek olursa olacağı bu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.