Bakan Yardımcısı Yayman: 2017 turizm beklentimiz son derece olumlu

Bakan Yardımcısı Yayman: 2017 turizm beklentimiz son derece olumlu
Türkiye, bu yıl 37. kez kapılarını açan İspanya'daki FİTUR Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda tanıtılıyor.


TurizmGüncel


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 718 metrekarelik bir stant alanı ile katıldığı fuarda Türkiye'den 30 turizm şirketi, birlik ve destinasyon yer aldı. Bu yıl ilk defa fuarda 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında giren Gaziantep mutfağının tanıtımı, Gaziantep Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yapıldı. Ayrıca Türkiye standında ziyaretçilere geleneksel el sanatlarımızdan ebru tanıtımı ve Türk kahvesi ikramı yapıldı.

Türkiye standının açılış kokteylinde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Güney Avrupa bölgesinin en büyük fuarı olan FİTUR, gerek seyahat sektöründeki aktörleri bir araya getirmesi, gerekse Latin Amerika ülkelerindeki turizm ve seyahat iş birliklerine olanak sağlaması bakımından çok önemli bir platform.'' dedi.

Dünyanın en büyük turizm destinasyonları arasında altıncı sırada bulunan Türkiye'nin 2017 beklentisinin son derece olumlu olduğunu ifade eden Yayman, "Biz tüm dünyaya ve insanlara 'Madrid ne kadar güvenli ise, İstanbul da o kadar güvenli' diyoruz. Bizim İspanya ile bağımız sadece halklar arasında değil. Aynı coğrafya içindeyiz ve aynı kültürel değerler kuşağındayız.'' değerlendirmesini yaptı.



KRAL TÜRKİYE STANDINI ZİYARET ETTİ

İspanya Kralı 6. Felipe eşi Kraliçe Leyizia ile birlikte bu yıl Türkiye standına ilk kez ziyarette bulundu. Bu ziyarette Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile kısa bir görüşme yapan Kral, Türkiye’ye destek mesajları verdi. Terör olaylarını kınadığını ifade eden Kral Felipe, Türkiye’nin yanında ve ayrıca turizm alanında Türkiye ile iş birliği içerisinde olduklarını vurgu yaptı.



MADRİD BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Hüseyin Yayman fuarda ayrıca, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena ile bir görüşme gerçekleştirerek, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün "2017 Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Yılı" açılışına katıldı.

TURESPANA Başkanı Manuel Butler de beraberindeki heyetle birlikte FİTUR’daki Türkiye standına özel bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret çerçevesinde Türkiye heyeti ile TURESPANA arasında teknik bir görüşme gerçekleştirildi.






Bu Haber 19.01.2017 - 10:58:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Etem Esendemir 20.01.2017 - 11:05

    Sayin yetkililer. Dun baslayan MATKA 2017 Helsinki fuarini da haber olarak gormek isteriz. Saygilarimla.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.