Bakan Ünal Rusya açığının nereden kapatılacağını açıkladı

Bakan Ünal Rusya açığının nereden kapatılacağını açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rus turist sayısında yaşanan kaybın EXPO ile dengeleneceğini açıkladı. EXPO’yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak gördüklerini söyleyen Bakan Ünal, EXPO’ya 5 milyonu yabancı, 3 milyonu da yerli olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya’nın önemine vurgu yapan Bakan Ünal, altı ay sürecek organizasyonun resmi açılışını 22 Nisan’da yapacaklarını dile getirdi.

'RUS TURİST SAYISINDA YAŞANACAK SIKINTIYI EXPO İLE DENGELEYECEĞİZ'
 
Ünal'ın Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaları şu şekilde:

“Rusya'nın 24 Kasım'da uçak kriziyle başlayan süreçte turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmasından sonra, Rus turist sayısında yaşanacak sıkıntıyı EXPO üzerinden dengeleyeceğiz. EXPO, Antalya için bu sezon oldukça önemli. Çünkü EXPO'yu bu süreçte turizm açısından bir kaldıraç olarak görüyoruz. 1990 yılında Japonya'da düzenlenen EXPO'dan sonra en büyük katılım Antalya EXPO’ya sağlandı. Şu anda 51 ülkeye ulaşmış durumdayız. Hong Kong ve Tayvan da katılırsa 53 ülkeye ulaşacak. 



5 MİLYON YABANCI, 3 MİLYON YERLİ ZİYARETÇİ
 
Son derece güzel ve Antalya için de kalıcı bir eser ortaya çıktı. Altı ay boyunca devam edecek etkinlikler ile kültür-sanat etkinliklerinin de EXPO ve Türkiye için çok büyük bir tanıtım anlamı var. Biz bütün fuarlarda EXPO'yu tanıttık. Önümüzdeki süreçte çok ciddi bir katılım bekliyoruz.
 
Hedef olarak 5 milyon yabancı, 3 milyon yerli turist olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçi bekliyoruz EXPO için. Bu da Antalya için büyük bir kazanım olacak.”
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, sergi alanında bitki heykellerini inceleyerek, Çin bahçesini gezdi. Türkiye'nin farklı bölgelerini anlatan kültür sokağındaki eserleri de inceleyen Ünal, Osmanlı bahçesini ziyaret etti.
 
Bakan Ünal, ardından EXPO sergi alanındaki Kongre Merkezi'ne giderek, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreteri Kazım Aydın'dan bilgi aldı. Fuar alanında, İzmir Bergama'dan getirilen 655 yıllık zeytin ağacına toprak dökerek can suyu veren Bakan Ünal, ayrıca isim tabelasını çaktı.



Bu Haber 15.04.2016 - 13:40:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turist 23.04.2016 - 02:09

    Bu ülkeye turizm ve kültür den anlayan bir bakan lazım ...

  • Levent 20.04.2016 - 09:33

    Ülkemize sığınan Suriyelileride turist sınıfına sokarsak , yırttık bu sezonu dimi sayın Bakan !!

  • lazım değil 18.04.2016 - 10:22

    expo nun kapısından içeri girecek ziyaretçi sayı hedefi 8 milyon! ülkeye getireceği turist sayısı değil! sayın bakanın danışmanları yeterince bilgilendirmiyor heralde.8 milyon yeni turist yok..otellere gelmiş yada gelecek ziyaretçileri expo alanına ziyaret ettirmekle ilgili bütün politikaları ve çalışmaları..kimse o hayale kapılmasın expo varlığıyla 300-500 bin yeni turist getirsin öpüp başımıza koyalım

  • Serdar 18.04.2016 - 10:02

    Göreceğiz ne katacak Antalya ya, o kadar yatırım boşa gitmese bari yazık verilen paralara.

  • kerem 16.04.2016 - 12:53

    Beyefendi hala durumun ciddiyetinden bihaberler!

  • Sayın Bakan Gerçekçi Olmak Gerek 16.04.2016 - 10:18

    Bakanım Yöre Halkına Faydası Nedır ? Expo İçin 1000 işçi alındı sanırım bunlarda 6 7 aylık işçiler bunlar hep Antalya dan ınsanlar ya Expo Ajansına Alınan Memur Kesımı ? 150 Kadar personer var 120 kısısı Ankara Istanbuldan Valızler ıle geldı mulakata bu nasıl destek olmak ? Ihalalerde para tutan ısler Ankara fırmalarına verıldı alt taseronlar bıle Ankara Istanbuldan geldı Antalya ya ne katkısı oldu ? Expo ajansına kıralanan araclar bıle ıhalesız olarak bır Ankara sırketıne verıldı ? bunlar oldugu ıcın mı sureklı sekreterler degıstı aceba ? Bu soruları sormak gerek Bır Antalya lı olarak ? 2 mılyar tl harcanıldı denılıyor sadece expo ıcın bu paranın kacta kacı Antalya da kaldı ? Expo alanı cıvarında hala bır Imar calısması yok neden ? cevresı oyle tarla olarak mı kalacak ?

  • BB 15.04.2016 - 04:57

    Almanya ve diger pazarlardan olan kayiplari nasil engellemeyi dusunuyorsunuz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.