Bakan Müezzinoğlu: Sağlık turizminin merkezi Türkiye olabilir

Bakan Müezzinoğlu: Sağlık turizminin merkezi Türkiye olabilir
İstanbul'da açılan Health Expo Fuarı'nda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye, yakın coğrafyamızda bulunan 1.5 milyar nüfusun sağlık turizmindeki beklentilerine yanıt verecek alt yapıya sahip. Bölgenin merkezi olmamız için hiçbir neden yok.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu: Sağlık turizminin merkezi Türkiye olabilir

Sağlıkta uygulanan yeni teknoloji ve projelerin tanıtıldığı  “İstanbul Health Expo - Medikal Ürün, Hastane Donanımları, Sağlık Bilişim ve Teknolojileri, Laboratuar Sistemleri, Evde Bakım Ürünleri ve Sağlık Turizmi Fuarı ve Kongresi” Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde  CNR Ekspo Fuarcılık işbirliği ile gerçekleştiriliyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak fuarda, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi.


Dünyada marka haline gelecek güçlü merkezler


Health Expo Fuarı ve Kongresi’nin açılış töreninde konuşan Müezzinoğlu, Türkiye’de sağlık hizmetine ulaşımın önünün açıldığını, ülkenin hakkaniyetli sağlık hizmeti sunumunda dünyayı şaşırtacak bir başarıya ulaştığını söyledi. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetini iyi sunmanın yanında, sağlık turizmi, ilaç endüstrisi ve  tıbbi endüstride tüm tüketilenleri üretebilmeli ve dünyaya sunabilmeli diye konuşarak, “Fiziki mekanlarımızla, tıbbi alt yapımızla çok uzak tarihlerde değil 4 yıl içinde dünyada marka haline gelecek güçlü merkezlerimiz olacak” dedi.

Sağlık turizminde bölge merkezi olma hedefi


Sağlık turizminin önemine de dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Yakın coğrafyamızda bulunan 1.5 milyar nüfusun sağlık turizmi ihtiyacını karşılayacak alt yapımız mevcut. Türkiye’nin sağlık turizminde bölgenin merkezi olabilmesi için her koşul müsait.

Hükümet politikamız olarak, üniversite ve özel sektör ile kısacası tüm paydaşlarımızla birleşerek, sağlık turizminde bölgenin merkezi olma hedefine kitleneceğiz. Health Expo Fuarı ve Kongresi bu hedeflerimizde bize destek olacak.”


Sağlık alanında en son teknolojiler


Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş da sağlık turizminin önemli bir kolu olan termal turizmine dikkat çekerek, Türkiye’nin 1500’den fazla termal kaynağı ve 40 bin yatak kapasiteli termal otelcilik hizmeti olduğunu söyledi.

CNR Holding CEO’su Cem Şenel ise Health Expo Fuarı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fuarımızda hastanelerimizde uygulanan son teknolojileri görücüye çıkardık. Fuarımıza Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar, Avrupa, Kuzey Afrika ve ABD’den gelen çok sayıda yatırımcıyı, fuara katılan firmalar ile görüştürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki hastane ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri de Health Expo’yu ziyaret ediyor.”
 
Fuarda, geleceğin tıbbı olarak nitelenen “Kişiselleştirilmiş Tıp” alanı için hayati bir önem taşıyan 3 boyutlu doku üretiminden, Türk Patent Enstitüsü'nden tescilli organik, yerli üretim ve ömür boyu garantili refakatçi koltuklarına, bakterilere karşı önlem alan özel ameliyathane havalandırma sistemlerine kadar çok sayıda sağlık alanında teknolojiler sergileniyor.


Bu Haber 11.12.2014 - 12:29:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.