Bakan Kurtulmuş: Elimde olsa ruhsat vermem!

Bakan Kurtulmuş: Elimde olsa ruhsat vermem!
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ''elimde olsa İstanbul'da imar ruhsatı vermem'' ifadelerini kullandı.


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da durumun hiç de iç açıcı olmadığını ifade etti.

''ELİMDE OLSA RUHSAT VERMEM''

Antalya'da gazetecilerle bir araya gelen Kurtulmuş, ''Hâlâ Fatih’te oturan ve İstanbullu olmaya direnen birisi olarak söylüyorum; durum çok iç açıcı değil. Yani İstanbul’un yeniden diriltilmesi gerekiyor. Sadece oradaki tarihi eserleri restore etmek, çevreyi ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. Bununla ilgili bir İstanbul Çalıştayı yapacağız. (İmar/inşaat ruhsatlarını) Benim elimde olsa vermem, ben söyleyeyim. Burada bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç var.'' ifadelerini kullandı.



KAYNAK PAZAR ÇEŞİTLENDİRMESİ

Türkiye'nin kaynak pazarları çeşitlendirme hedefinin olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Endonezya ve Malezya gibi Asya ülkelerini Türkiye'nin açılacağı yeni pazarlar olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye'nin 2017 yılında 32.4 milyon turist 26 milyar dolar da tuizm geliri elde ettiğini söyleyen Kurtulmuş, Almanya'dan 3.5, Rusya'dan ise 5 milyon ziyaretçi geldiğini kaydetti.

GÖBEKLİTEPE NİSANDA ZİYARETE AÇILACAK

Göbeklitepe'nin nisan ayında ziyarete açılacağını ifade eden Kurtulmuş, Karya dönemine ait tacın Edinburg'dan ocak-şubat gibi getirileeğini, Kuleli Askeri Lisesi'nin ise prestijli bir müze olacağını söyledi.



Bu Haber 15.01.2018 - 09:24:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.