Bakan Kurtulmuş: Alman siyasetçilere tavsiyem şudur...

Bakan Kurtulmuş: Alman siyasetçilere tavsiyem şudur...
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, iplerin gerildiği Almanya’ya turizm ile siyasetin birbirinden ayrı tutulması çağrısında bulundu.



Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin turizmi etkilemediğini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Şimdiye kadar çok rezervasyon iptali görünmüyor. Bir tereddüt görünüyor olsa da rezervasyon iptali görünmüyor. İnşallah kısa süre içinde politik gerginlik azalırsa, özellikle turizm mevsiminde fazla etkilenmeden bu işi atlatırız” dedi.

'ALMAN SİYASETÇİLERE TAVSİYEM ŞUDUR...'

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

“Ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler-yakınlaşmalar olabilir. Özellikle Avrupa ile ilişkilerimiz tekdüze bir çizgide gelişmiyor. Çok yakınlaştığımız zamanlar var, iplerin çok gerildiği zamanlar var. Benim Alman siyasetçilere tavsiyem şudur: Siyasetteki gerginlikleri azaltma yolu olarak turizmi görsünler. Siyaset üzerinden turizme laf söylemek yerine, turizm üzerinden siyasetin gerginliklerini azaltacak imkanlara odaklansınlar. Türkiye’nin her şehri; Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin her şehri kadar güvenlidir. Siyasetin turizmi bir şekilde etkilemesi yerine, turizmin siyaseti dengelemesi ya da turizmin siyaseti bir şekilde yumuşatmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim.

Almanlar söylüyor ‘gerilim var’ diye, ama 863 bin kişi gelmiş 5 ayda Almanya’dan. Alman köyleri var Antalya civarında. Siyasetteki gerginlikleri kavgaları turizme sokmamak lazım. Zaten ülkelerin karşılıklı soft power’ı (yumuşak güç) diğer ülkelerin haklarıyla paylaşılabilecek en önemli alan. Almanlar için Türkiye en önemli destinasyonlara sahip. Bunları zaman içinde onarmak lazım.

'TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ'

Turizmcilerle bir araya gelip onları da dinleyeceğiz. Bundan sonra farklı şehirlerde bölgesel olarak sorunları dinleyeceğiz. Yurt dışındaki ataşeleri harekete geçirmemiz lazım. Turizm sadece bizde deniz, kum, güneş turizm olarak görünüyor. Alternatif turizmin açılması, eylem planı içerisine de girmiş. Erzurum, Kars bölgesinde kış turizmi merkezinin oluşturulması, sağlık turizmi... Türkiye turizm açısından çok zengin bir yer. İnşallah bu zenginliği değerlendiririz.”



Bu Haber 26.07.2017 - 09:32:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.