Bakan Arslan: Global oyuncularımıza çelme takmaya çalışıyorlar

Bakan Arslan: Global oyuncularımıza çelme takmaya çalışıyorlar
Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne, ABD ve İngiltere’nin Türkiye çıkışlı uçuşlara getirdiği elektronik cihaz yasağı damga vurdu. “Türkiye’den global oyuncular çıktı” diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Rekabet etmeye değil, ‘Onlara nasıl çelme takarız’a bakıyorlar” dedi.



Capital ve Ekonomist Dergisi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Uludağ Ekonomi Zirvesi, dün yapılan panellerle sona erdi. Zirvenin ikinci gününde katılımcılara seslenen isimler arasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da yer aldı. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu ve Burak Coşan'ın haberibe göre, Arslan’ın gündeminde Türkiye çıkışlı uçuşlara getirilen elektronik ürün yasağı vardı. Yasağın ticari olduğu mesajını veren Arslan “Türkiye’den global oyuncular çıktı. ‘Onlarla nasıl rekabet ederiz’ yerine, ‘Onlara nasıl çelme takarız’a bakıyorlar” dedi.
 
'FRANKFURT’UN GARANTİSİ NE?'
 
Arslan, havacılık sektöründe güvenlik önlemlerinin alınmasına karşı olmadıklarını belirterek, “Ama bir yerde tedbir alıp, başka bir yerde almıyorsanız, onun arkasında başka niyetler aranır” ifadelerini kullandı. Hava yollarında rekabetin eşit, adil şartlarda olması gerektiğine dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti:

“Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar alın. Ama arkasında başka amaçlar olmasın. İstanbul havalimanlarında dünyanın sivil havacılık otoritesinin aldığı kararlar var. Ayrıca ilave emniyet tedbirleri uygulanıyor. Gelin bunun üzerinde uygulanacak tedbirleri de uygulayalım, ama sadece Türkiye’de uygulamayalım. Başka yerlerde de uygulayalım. Zarar vermek isteyen birinin Frankfurt’tan uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse edemez.”
 
'BÜYÜK LEGOYA BAKIYORUZ'
 
Kendisinin 40 yıllık ulaştırmacı olduğunu ve eskiden legonun parçalarını birleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Arslan, “Son 15 yıldır artık legonun parçalarından ziyade ‘büyük lego ne olmalı, bunu hangi parçalar tamamlamalı’ ona bakıyoruz. Türkiye, 3 ila 4 saat mesafesinde 1.5 milyar insana erişilebilen bir coğrafya. 31 trilyon dolarlık bir pazar burası” dedi.
 
Bu nedenle kara yolu, hava yolu, demir yolu gibi birçok alanda faaliyet yürüttüklerini söyleyen Arslan, “Demir yolunda serbestleşme, üçüncü havalimanı bunlardan bazıları” açıklamasını yaptı.



Bu Haber 26.03.2017 - 08:33:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.