Bakan açıkladı: Mısır turizmi şu anda belki hasta ama ölmeyecek

Bakan açıkladı: Mısır turizmi şu anda belki hasta ama ölmeyecek
Mısır Turizm Bakanı Hisham Zazou, Mısır’ın hem Arap, hem de dünyanın diğer ülkelerinden gelecek yabancılar için güvenli bir destinasyon olduğunu ve seçimlerden sonra bu ortamın daha da gelişeceğini açıkladı.


TurizmGüncel

“Mısır turizmi belki şu anda hasta ama ölmeyecek” diyen Hisham Zazou, ülke turizminin benzersiz zorluklarla karşılaşmasına rağmen, genel durum ile ilgili resmin doğru çizilmesi gerektiğini ifade etti. Zazou, “Mısır’daki turizm merkezleri hala çok güvenli ve ülkeye her gün dünyanın değişik bölgelerinden binlerce insan geliyor. Göstermeye çalıştığımız şey Mısır’ın hem Araplar, hem de diğer yabancılar için güvenli bir tatil destinasyonu olduğu” açıklamasını yaptı.

Mısır Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2014 yılının ilk çeyreğinde ülkenin turizm gelirleri yüzde 50 oranında düştü. 2010 yılında 12,5 milyar dolar turizm gelirleri ise, 2013 yılında 5,8 milyar dolara geriledi. Hisham Zazou’ya göre, seçimlerle birlikte istikrar sağlanmasının ardından ülkeye gelen yabancı sayısı artışa geçecek. 

Mısır Turizm Bakanlığı, özellikle Körfez ülkelerinden daha fazla turist çekmek için Wahashtouna (Seni özledik) adlı bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Kuveyt’e yönelik, 400 dolardan başlayan fiyatlarla lüks otellerde 3 gecelik paketler hazırladı. 
 


Bu Haber 05.05.2014 - 17:20:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.