Bakan açıkladı: Antalya'daki kaçak oteller ve siteler yıkılacak

Bakan açıkladı: Antalya'daki kaçak oteller ve siteler yıkılacak
Antalya'da çeşitli temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bölgedeki kaçak otel ve sitelerin yıkılacağını açıkladı.


Belediye Başkanı Menderes Türel ile bir araya gelmeden önce basın mensuplarına açıklama yapan Ömer Çelik, Antalya'yı helikopter ile havadan gezdiklerini belirterek, "Antalya bizim için mücevher gibi korumamız gereken bir yer." dedi.

Antalya'da kaçak siteler, kaçak oteller gördüklerini belirten Ömer Çelik, yapılan bir kaçak otelin açılış daveiyesinin de kendilerine gönderildiğini kaydetti. Çelik, "Kaçak yapıları tamamen yıkacağız. Plansız yapılmış sitelere, otellere müsaade etmeyeceğiz. Bazı ismi bilinen turizmcilerin bu tip yanlış işlere girişmesi beni üzdü. Bunlara karşı adım atacağız ve müsamahasız davranacağız. Bu konuda radikal adımlar atacağız." dedi.


Bu Haber 26.10.2014 - 10:18:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Gürsel KAYA 30.10.2014 - 09:51

    Süper....Gözlerimizden yaş geldi Sn. Bakan Bey, Nasıl oldu da bakanlığınızın anlamı olan Turizme İstanbul dan sonra en fazla Katkıyı sağlayan Antalyayı hatırladınız da Geldiniz. Nasıl oldu da geldiniz de katledilmesine seyirci kaldığınız çevrenin içine eden, yapıları gördünüz. Onları Helikopterden görüp yıkacağım diye konuşmak ne bakanlık ne iş nede marifet. Marifet böyle kaçak otel ve tesisleri daha yapım aşamasında engel olmak. Marifet Çevreyi bozulmadan korumak. Marifet yandaş deyip çevre katliamına, Turizm Katliamına izin vermeden hareket etmek. Marifet İzin verdiğiniz otellerin her yönden denetlemesi ile gerçekleşir, Marifet Turizm elemanlarının kalifiyeleştirilmesi için çalışma yapmakla olur, Marifet yatak sayısının öylesine artırılmasını izlemek ile degil, Yatak kapasitesinin düzenli gelişimini, dengeleri koruyarak gelişimini sağlamak ile olur. Marifet Turizm ekonomosine kalifiye elemanları sağlamak için yatırım yapmakla olur. Gidin bakın Alanya, Side sahil bandı 2. band hatta 3. bantlar düzensiz binalarla dolu. Bunlara kim göz yumdu, hadi birileri yumdu siz neredeydiniz ? aaa pardon seçimler belediye başkanlıkları adaylarının peşinde koşmalar falan yoğundunuz tabe. Geçmiş olsun, siz bakan olarak Turizmin sorunlarını helikopterde gördüğünüz kaçak yapıların düzensiz yapılarla sabit olduğunu düşünüyorsanız, Turk turizimine geçmiş olsun. Önce bir standard oluştuurun, Kalitesiz yapı ve konsept anlayışlarına izin vermeyin, sistemi daha iyi denetleyin, Herşey dahil adı altında Turizimin nasıl körelleştirildiğini Ülkenin imajının hakkını vermeyen tesisler aracılığı ile yok edildiğini takip edin. Bunun bir standardınız çizgisinin olmadınığı bir görün. Luxury delux ultra lux adı altında kalitesiz hizmet kalitesizi ürün ve kalitesiz personel ile Turistlerin nasıl kandırıldığını bir araştırın. Herşey dahil 5 yıldız otelin nasıl 30 usd günlüğe satılabildiğini bir araştırın da marifet yapın. Marifet zaten kapasitesi dolmuş alanlara ek otel tahsisi vermemekle olur marifet turizm alanını yayacak çalışmalar planlamakla olur. Yani işin kısacası Bakan Bey öyle helikopterle tepelerden gezmelerle bu ülkenin Turizmi ilerlemez. daha çok gelin işin sahasında yürüyerek gezin, yatırımcılarla yöneticilerle görüşün. Turizm beldelerinde belediyelerin keyfi yapılaşmalarını önleyecek çalışmalar yapın, Kalifiye personel için yatırımcılara destek olun. Yoksa bu gemi elden kaçacak. Antalyamıza hoş geldiniz ........ ama yine boş gelmişsiniz belli ..... Saygılar.

  • Zafer Cengiz 27.10.2014 - 07:00

    Bakanlıkça yapılmasına rağmen, yine Bakanlık sorumluluğunda Son 8 Yıldır uygulanmayan 2023 Stratejisinde, söz konusu (elden kaçan ve suyu çıkan) Piyasa Disiplininin sistematik ve örgütlü bir şekilde kurulması Resmen öngörülmüştü.. Ancak: Son yıl itibariyle bu yetki ve sorumluluğun kenisinde olan Bakanımız, durumun vahametini idrak etmek için (herhalde?) Antalya Turizm Vitrinini gözleriyle görmesi gerekiyordu? Bu gözükenler sadece Turizmin Buzdağının suyun üstünde kalan acı gerçekleridir Sn.Bakanım.. Sezon gelince(?) bir de SuAltı denetimi yaparsanız, 7 Yılda turizmi yönetmeyip idare eden sabık Bakanımızın başarıyla hasır altı ettiği Şampiyon Turizmin acı gerçeklerini rahatça görebilirsiniz. Ama görmek ve bilmek neye fayda getirecek acaba? Öncelikle, 2023 Turizm Stratejisi ve (olmayan) 2.Eylem Planı hakkında yıllardır beyan edilmemiş olan Bakanlık görüşlerinizi merakla beklediğimizi (bilvesile) Arz Ederim Saygılarla..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.