Avukat İlker Ünsever: Dedikodular seçim erteleme sebebi olamaz

Avukat İlker Ünsever: Dedikodular seçim erteleme sebebi olamaz
Turizm hukukçusu avukat İlker Ünsever, TÜRSAB yönetim kurulunun ''seçim ertleme'' açıklamasını değerlendirdi. ''Yönetim Kurulu, kanunun emredici hükmünü değiştirecek bir karar alamaz.'' diyen Ülsever, kararın yok hükmünde olduğunu savundu.


TÜRSAB Yönetim Kurulu tarafından yapılan seçim erteleme açıklamasına turizm hukukçusu avukat İlker Ülsever'den yanıt geldi. Genel kurul güvenliğinin bakanlık temsilcisi tarafından sağlandığını kaydeden Ülsever, ''Dedikodular erteleme sebebi olamaz'' dedi.



Avukat İlker Ünsever tarafından Turizm Aktüel'e yapılan açıklama şöyle:

"Kanunun emredici hükmü seçimlerin Kasım ayında yapılacağını söyler. ( 1618 s K. m 34 /A Yönetim Kurulu kanunun emredici hükmünü değiştirecek bir karar alamaz. Bu karar yok hükmündedir.

5632 s Kanun uyarınca Genel Kurulun güvenliği Bakanlık Temsilcisi tarafından sağlanır. Dedikodular erteleme sebebi olamaz.

Bir kurum bu hale düşmemeli

Seçim ve Genel Kurul'da 5362 s. Kanunun 3. Kısım hükümleri uygulanır. 49. Madde'nin son cümlesi genel kurulun Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenebileceğini belirtmektedir. Yönetim Kurulu'nun böyle bir yetkisi yoktur.

Şu anda TÜRSAB Yönetim Kurulu yetki ve görev anlamında  yokur. Çünkü Yönetim Kurulu'nun genel kurul kararı sonrasında seçim kuruluna yaptığı bildirim ile süreç başlamıştır.

Genel Kurul, kasım ayında ilan edilen tarihte yani bugün başlamıştır.

2 ve 3 Aralık tarihini değiştirmek mümkün değildir.

TÜRSAB Yönetim Kurulu'nun yetkisi sona ermistir. Şu andan sonra yapacakları işlemler sorunludur. Sıfatları sona ermiştir. Yönetim Kurulu kendi görev süresini uzatamaz.

Genel Kurul 2 yılda bir ve Kasım ayında toplanır. Bu 1618 s. Kanunun emredici hükmüdür."


Bu Haber 26.11.2017 - 15:41:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • acentaci 27.11.2017 - 08:31

    Vardir yine bir bildigi Basaran Ulusoy,un

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.