Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak, bazı uçuşları tekrar başlatacak

Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak, bazı uçuşları tekrar başlatacak
SunExpress, Türkiye’de, Antalya, Ankara, Adana, Elazığ, Kayseri, Ordu/Giresun’dan Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak. Şirket, bu yeni hatların yanı sıra, yaz sezonu için İzmir’den Londra, Brüksel, Oslo, Frankfurt Hahn ve Münster de dahil olmak üzere, Türkiye’deki 7 şehirden Avrupa’da 15 noktaya uçuşlarını tekrar başlatacak.



Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in haziran ayından itibaren Türkiye’de, Antalya, Ankara, Adana, Elazığ, Kayseri, Ordu/Giresun’dan Avrupa’da 11 yeni destinasyona uçacak. SunExpress, bu yeni hatların yanı sıra, yaz sezonu için İzmir’den Londra, Brüksel, Oslo, Frankfurt Hahn ve Münster de dahil olmak üzere, Türkiye’deki 7 şehirden Avrupa’da 15 noktaya uçuşlarını tekrar başlatacak. SunExpress bu yeni uçuşlarıyla beraber, Türkiye’den Avrupa’ya gerçekleştirdiği haftalık uçuş sayısını geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 477’ye çıkarmış olacak.

SunExpress, bu kapsamda Antalya’dan Fransa’nın Lyon kentine uçmaya başlayacak, ilk uçuş 10 Temmuz’da gerçekleştirilecek. SunExpress’in yeni uçuş başlatacağı bir diğer kent ise başkent Ankara olacak. Hava yolu şirketi, 30 Haziran'dan itibaren Ankara’dan mevcut Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover ve Stuttgart uçuşlarının yanı sıra, Brüksel ve Viyana'ya da uçmaya başlayacak. 30 Haziran'da başlayacak Ankara-Viyana uçuşları ve 23 Haziran'da başlayacak Ankara-Brüksel uçuşları haftada 2 kere gerçekleştirecek.

'TÜRKİYE TURİZMİNİN EN GÜÇLÜ OYUNCUSUYUZ'

SunExpress’in Türkiye ile Avrupa arasında bir hava köprüsü olduğunu belirten SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, SunExpress’in tarifeli seferlerle Türkiye ile Avrupa arasında en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketi olduğunu söyledi. “Bu yeni uçuşlarımızla ve evimiz olan Türkiye pazarındaki kapasite arttırımımızla Türk turizminin en güçlü oyuncusu olduğumuzu bir kez daha gösterdik.'' diyen Bischof, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Türkiye ile Avrupa arasında gerçekleştirdiğimiz uçuş sayısını geçen yıla göre yüzde yüzde 18 arttırarak toplam haftalık 463 uçuşa çıkardık. Türkiye’nin 12 kentinden Avrupa’da toplam 46 kente haftalık 477 uçuş gerçekleştiriyoruz.

Antalya’dan yeni uçuş noktamız Lyon olacak. Ayrıca Antalya- Stockholm uçuşlarını da 15 Haziran’da tekrar başlatıyoruz. Bu yeni destinasyonla beraber, Antalya’yı hem iç hatlarda hem dış hatlarda tarifeli seferler beraber en fazla noktaya bağlayan hava yolu olarak, Antalya’dan dış hatlarda 36, iç hatlarda 10 olmak üzere, toplam 46 noktaya haftada 341 uçuş gerçekleştireceğiz. Önemli pazarlarımızdan biri olan Anadolu uçuşlarında ise hedefimiz Avrupa’da yaşayan Türkler. Anadolu’yu Avrupa’ya bağlayan hava yolu olarak, Anadolu’nun 13 kentinden Avrupa’da 13 kente haftada 79 uçuş gerçekleştireceğiz.”

BAZI UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLATIYOR

Yaz sezonu ile birlikte tekrar başlatılacak uçuşlar hakkında bilgi veren Bischof, “Aktarma merkezimiz İzmir’den Milano, Londra, Brüksel, Oslo, Frankfurt Hahn ve Münster’e tekrar uçuş başlatıyoruz. Bu yeni uçuşlarımız ile birlikte, İzmir’i tarifeli seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolu şirketi olarak, İzmir’den dış hatlarda 28, iç hatlarda 13 olmak üzere toplam 41 noktaya haftada 249 uçuş gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra, Adana, Kayseri, Konya, Gaziantep, Trabzon ve Elazığ’dan Avrupa’da 10 noktaya olan uçuşlarımız da tekrar başlıyor.” dedi.

SunExpress, ilk uçuşunu 19 Haziran’da başlayacağı Elazığ – Hamburg hattında haftada 1, 20 Haziran’da gerçekleştireceği Adana – Münster ve Kayseri – Hannover tarifeli uçuşlarını da haftada 1 gün gerçekleştirecek. SunExpress’in Avrupa’ya uçuş başlatacağı bir diğer havalimanı ise, Türkiye’nin denizin üzerine kurulu ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havalimanı olacak. SunExpress Ordu-Giresun Havalimanı’ndan 20 Haziran’da başlatacağı Köln’e haftada 1, 1 Ağustos’ta başlatacağı Düsseldorf ve Hannover’e haftada 2, 3 Ağustos’ta başlatacağı Stuttgart’a haftada 1, 4 Ağustos’ta başlatacağı Frankfurt’ta ise haftada 2 uçuş düzenleyecek.

Yeni Uçuşlar

İlk Uçuş Tarihi

Uçuş Günleri

Elazığ – Hamburg

19.Haz

 Pazartesi

Ordu Giresun – Köln 

20.Haz

 Salı

Adana – Münster

20.Haz

 Pazar

Kayseri – Hanover

20.Haz

 Salı

Ankara – Brüksel

23.Haz

 Salı ve Cuma

Ankara – Viyana 

30.Haz

 Salı ve Cuma

Antalya – Lyon 

10.Tem

 Pazartesi

Ordu Giresun – Düsseldorf

01.Ağu

 Salı ve Perşembe

Ordu Giresun – Hanover 

01.Ağu

 Salı

Ordu Giresun – Stuttgart

03.Ağu

 Perşembe

Ordu Giresun – Frankfurt

04.Ağu

 Pazartesi ve Cuma



Tekrar Başlatılan Uçuşlar

İlk Uçuş Tarihi

Uçuş Günleri

Antalya – Stockholm

15.Haz

Perşembe

İzmir – Londra

23.Haz

Salı, Cuma ve Pazar

İzmir – Frankfurt Hahn

03.Tem

Pazartesi

İzmir – Brüksel

22.Haz

Pazartesi, Perşembe ve Pazar

İzmir – Oslo

15.Haz

Perşembe

İzmir – Münster

20.Haz

Salı ve Çarşamba

Adana – Stuttgart

04.Haz

Pazar

Adana – Köln

27.Haz

Salı

Adana – Münih

10.Haz

Cumartesi

Elazığ – Düsseldorf

19.Haz

Pazartesi

Elazığ – Frankfurt

28.Haz

Çarşamba

Gaziantep – Hannover

22.Haz

Perşembe

Gaziantep – Stuttgart

28.Haz

Çarşamba

Kayseri – Münih 

26.Haz

Pazartesi ve Perşembe

Konya – Kopenhag

14.Haz

Perşembe

Konya – Amsterdam

13.Haz

Salı

Trabzon – Stuttgart

27.Haz

Salı

 







Bu Haber 16.06.2017 - 11:55:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.