Avrupa hava trafiği raporu açıklandı, Türk havalimanları yüksek artış gösterdi

Avrupa hava trafiği raporu açıklandı, Türk havalimanları yüksek artış gösterdi
ACI Europe, Avrupa havalimanlarının ağustos ayına dair trafik raporunu açıkladı. Türkiye havalimanları yüksek artış oranları gösteren havalimanlarından oldu.


TurizmGüncel

Ağustos ayında Avrupa havalimanı trafiği ortalama yüzde 5.1 oranında arttı. Aynı dönemde Avrupa havalimanlarında yolcu trafiği 5.2 oranında artış gösterirken, Avrupa dışındaki havalimanlarında bu oran yüzde 4.9 olarak gerçekleşti.

Konuya dair bir açıklama gerçekleştiren ACI Europe Genel Müdürü Olivier Jankovec, yaz sezonunun sonunda geriye bakıldığında, Rusya dışındaki tüm Avrupa havalimanlarının oldukça iyi birkaç ay geçirdiği değerlendirmesinde bulunulabileceğini belirtti. Jankovec, ‘’Atina, Budapeşte, Madrid gibi Avrupa ülkelerindeki havalimanlarında ve Tiflis,  Kişinev ve Türkiye’nin pek çok havalimanı başta olmak üzere Avrupa dışındaki havalimanlarında da yüksek artışlar gözlemlendi.’’ değerlendirmesinde bulundu.

ESAS BELİRLEYEN PETROL FİYATLARI OLMAYA DEVAM EDECEK

Jankovec, Avrupa’daki ekonomik çalkantılar ve başta Çin olmak üzere büyüyen pazarlardaki sıkıntılar sebebiyle hava yolu sektörünün önümüzdeki dönemdeki en büyük belirleyeninin petrol fiyatları olmaya devam edeceğini söyledi. Jankovec ayrıca, dünya genelindeki petrol fazlası sebebiyle önümüzdeki birkaç ayın rahat geçmesini beklediklerini de dile getirdi.

TÜRK HAVALİMANLARINDA YÜKSEK ARTIŞ ORANLARI

Ağustos ayında yolcu trafiği en fazla artış gösteren havalimanları yolcu kapasitelerine göre şu şekilde sıralanıyor:

1.    Grup (Yılda 25 milyon üstü yolcu): Madrid (yüzde 14), İstanbul Atatürk Havalimanı (yüzde 11.6), Roma FCO (yüzde 6.6), Amsterdam (yüzde 5.7), Kopenhag ve Münih (yüzde 5.5)

2.    Grup (10-25 milyon yolcu): İstanbul Sabiha Gökçen (yüzde 21.8), Atina (yüzde 19.3), Ankara (yüzde 16.9), Dublin (yüzde 15.6), İzmir (yüzde 12.8)

3.    Grup (5-10 milyon): Götenburg (yüzde 16), Budapeşte (yüzde 15), Porto (yüzde 14.3)

4.    Grup (5 milyondan az): Bükreş (yüzde 58.2), Ohrid (yüzde 56.4), Astrakhan (yüzde 44.8) ve Trabzon (yüzde 31.8)


ACI Europe tarafından hazırlanan rapor, 217 havalimanı ile tüm Avrupa hava trafiğinin yüzde 88’ine dair veri sunuyor.

 

 





Bu Haber 09.10.2015 - 14:33:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.