Avcı açıkladı: Yakıt destekleri nicelik ve nitelik olarak gelişerek devam edecek

Avcı açıkladı: Yakıt destekleri nicelik ve nitelik olarak gelişerek devam edecek
6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin yaşadığı problemlerin pek çok başka ülkede de yaşandığını, ancak Türkiye'deki olayların diğerlerinden çok daha fazla gündem edildiğini ifade etti. Sektörden gelen somut talepleri dikkate aldıklarını belirten Avcı, yakıt destekleri konusunda da bir müjde verdi...


Savaş Daş - TurizmGüncel - Antalya

6. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin zor bir dönemden geçttiğine dikkat çekti.

Global terör saldırılarının sektöre ciddi zararlar verdiğini ifade eden Avcı, ''Müttefik ve dost olarak gördüğümüz ülkelerin basın yayın organlarının Türkiye'yi güvensiz göstermesi bizi derinden üzüyor.'' dedi.

''TÜRKİYE'DEKİ OLAYLAR DAHA FAZLA GÜNDEM OLUYOR''

Avcı konuşmasında şu noktaların altını çizdi:

''Herkes turizmin global bir olgu olduğunu ifade ediyor. Peki Paris'te ya da Brüksel'de yaşanan terör saldırıları neden Türkiye'dekiler kadar gündem olmuyor? Bunun örneklerini geçmişte de yaşadık. Türkiye'de Gezi olayları yaşandı. Buna benzer olaylar, Almanya, Fransa veya başka ülkelerde de yaşanırken, Türkiye'deki kadar gündem edilmedi...

''ALMANYA'DA YÜZDE 28 KAYIP VAR''

2015 yılında Almanya'dan ülkemize gelen turist sayısı 5.5 milyonun üzerinde ve 2014'e kıyasla yüzde 6'lık bir artış vardı. Bu yıl ocak-ekim dönemi itibarıyla Almanya'da yüzde 28 kayıp söz konusu.

Bu kötü tabloyu aşmak için, turizmin önünü açacak her türlü faaliyette, sektörle ve yerli/yabancı partnelerimizle birlikte hareket ediyor, gereken destekleri veriyoruz.

''CHARTER DESTEKLERİ NİTELİK VE NİCELİK OLARAK GELİŞTİRİLECEK''

Dünkü Türk-Alman Turizm Forumu'nda gündeme gelen bazı somut talepleri de gündeme alıyoruz. Charter desteklerini ise nicelik ve nitelik açısından geliştirerek 2017 yılında da devam ettireceğiz.

Bugüne kadar rehavete kapıldığımızı, 'nasıl olsa turist geliyor' diyerek sahil turizminin dışına çıkmadığımızı görüyoruz. Türkiye tüm turizm türlerinde başka destinasyonlarla rekabet edecek imkanlara sahip, bunu gördük ve bu alandaki çalışmalarımıza da hız verdik.

Tanıtım konusunda da daha önce rutine bağlandığını gördük. Bu sıkıntılar yaşanmasaydı bile bazı değişikliklerin yaşanması kaçınılmaz olacaktı. Sektörün tüm paydaşları olarak, deniz, kum ve güneşe bağlı destinasyon imajından ziyade, tüm turizm olanakların ayrı ayrı önce çıkaracak bir tanıtım stratejisine ihtiyaç durduğumuzu gördük.''



Bu Haber 25.11.2016 - 11:20:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.