ATOR, Rusların tatilde yaşadığı sorunlar için harekete geçti

ATOR, Rusların tatilde yaşadığı sorunlar için harekete geçti
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yurt dışına tatile giden Rus vatandaşlarına yönelik eğitim ve psikolojik destek çalışması başlattı.


Anna Tcherniavskaia - TurizmGüncel

Yurt dışına tatile çıkan Rus vatandaşlarının gittikleri ülkelerde karşlaştıkları sorunlarla nasıl başa çıkacaklarına yönelik çalışma başlatan ATOR, ücretsiz eğitimler başlatıyor. Rusların yurt dışında, evrak ve pasaport kaybolmasından, soyguna, şehirde kaybolmaktan, otelde yaşanan sıkıntılara ve kazalara kadar çok değişik sorunlarla karşılatıkları belirtilirken, verilecek eğitimlerle sıkça karşılaşılan sorunlar, bunlarla nasıl başa çıkılacağı ve gidilecek ülkeledeki genel kurallarla ilgili bilgilendirmelerde bulunulacak. Yaşanan sorunlarda, gidilen ülkenin kural ve davranış kalıplarını bilmemenin önemli bir etken olduğu belirtiliyor.

Rus Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Müdürü Evgeny İvanov'a göre, Rus turistlerin en çok problem yaşadığı ülkeler Türkiye, Mısır, Yunanistan, İspanya, Çin ve Tayland. İstatistiklere göre, Rus vatandaşlarının her 5 bin gezisinden birinde olumsuz olay yaşanıyor.


Bu Haber 29.05.2014 - 11:22:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.