ATOR, Rus turistler için en ucuz destinasyonları araştırdı

ATOR, Rus turistler için en ucuz destinasyonları araştırdı
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin 1 hafta boyunca tatil yapabileceği en ucuz destinasyonları sıraladı. Rus turistlerin en popüler 11 destinasyonunun değerlendirildiği araştırmada, 23 haziran kalkışlı, gidiş-dönüş uçak bileti içeren en ucuz 2 kişilik turlar incelendi.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Tayland, Tunus, Kırım, Soçi ve Anapa’ya dönük tur fiyatlarının incelendiği araştırmada, Rus tur operatörlerinin ürünlerini satan en büyük 3 online tedarikçi olan Onlinetours.ru, Sletat.ru ve Travelata.ru’nun verileri kullanıldı.

5 Haziran tarihindeki en düşük fiyatlı turlara göre belirlenen liste şu şekilde sıralandı:

1. Kırım

Listenin ilk sırasında yer alan Kırım’a dönük en düşük fiyatlı tur, Biblio Globus’un 3 yıldızlı Comfort Konukevi’ndeki 14 bin 280 rublelik sadece konaklamalı turu olurken, 3 yıldızlı Hotel Prival’de kahvaltı ve akşam yemeği içeren tur ise 15 bin 159 ruble oldu.

2. Soçi

Soçi’ye dönük en düşük fiyatlı tur yine Biblio Globus’un 3 yıldızlı City Hotel Velvet Seasons’daki sadece konaklamalı 22 bin 351 rublelik turu oldu.

3. Bulgaristan

Bulgaristan’da bir haftalık deniz tatili için en düşük fiyatlı turu satan TUI Rusya olurken, 2 yıldızlı Golden Sands Hotel’de kahvaltı artı konaklamalı turun fiyatı 26 bin 90 ruble oldu.

4. Yunanistan

Yunanistan’a dönük en düşük fiyatlı tur Pegas Touristik’in Rodos’ta bulunan 3 yıldızlı Sivila Hotel’deki yarım pansiyon konaklamalı 27 bin 536 rublelik turu oldu.

5. Anapa

ATOR tarafından ‘şaşırtıcı’ olarak nitelenen şekilde, Anapa’ya dönük bir haftalık tur fiyatının bazı yurt dışı destinasyonlarından daha yüksek olduğu görüldü. 5 Haziran tarihinde yapılan aramalarda en düşük fiyatlı Anapa turunun Biblio Globus’un 3 yıldızlı Michelle Hotel’de sadece konaklamalı 29 bin 276 rublelik turu olduğu görüldü.

6. Türkiye

Listenin altıncısı sırasında yer alan Türkiye’ye dönük en düşük fiyatlı tur ise NTK Intourist’in Kemer’de bulunan 3 yıldızlı Ares Club konaklamalı 33 bin 710 rublelik turu oldu.

Ancak ATOR tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye’ye dönük çok daha düşük fiyatlı fırsatların olduğu, ancak bu fırsatların yakalanabilmesi için hızlı hareket edilmesi gerektiği belirtildi. Buna örnek olarak bir gün önce satın alınması mümkün olan Pegas Touristik’in 3 yıldızlı Kemer Acacia Resort’ta her şey dahil konaklamalı 11 bin 488 rublelik turu gösterildi.

7. Tunus

En ucuz bir haftalık Tunus tatili, Anex Tour’un 38 bin 753 rublelik 3 yıldızlı Hotel Fortuna konaklamalı her şey dahil turu oldu.

8. Tayland

En ucuz Tayland turunu satan yine Biblio Globus olurken, Pattaya’da bulunan 2 yıldızlı Dacha Beach Hotel’de oda-kahvaltı konaklamalı turun fiyatının 50 bin 663 ruble olduğu görüldü.

9. Güney Kıbrıs

Russian Express’in Larnaka’da bulunan Boronia Hotel Apartments konaklamalı 7 gecelik turunun fiyatı ise 50 bin 867 ruble olarak gerçekleşti.

Aynı tarihlerde oda kahvaltı konaklamalı en ucuz tur ise, Sunmar’ın Limassol’de bulunan 2 yıldızlı The Sylva Hotel konaklamalı 53 bin 469 rublelik turu oldu. ATOR’un notunda, araştırmanın yapılığı günden bir önceki gün Güney Kıbrıs’ta sadece konaklamalı bir turun 14 bin 435 rubleye kadar düştüğü ifade edildi.

10. İspanya

İspanya’ya dönük en ucuz paket tur ise PAX’ın 3 yıldızlı Costa Blanca Lueka Hotel'de oda-kahvaltı konaklamalı 61 bin 875 rublelik turu oldu. ATOR, İspanya’ya dönük sadece konaklamalı turların 37 bin 346 rubleye kadar düşebildiğini hatırlattı.

11. İtalya

Verilen tarihlerde en pahalı destinasyon olarak öne çıkan İtalya’ya dönük en düşük fiyatlı tur ise PAX’ın 4 yıldızlı Hotel La Serra Holiday Village & Beach Resort’ta sadece konaklamalı 67 bin 287 rublelik turu oldu. Aynı dönemde oda-kahvaltı konaklamalı en düşük fiyatlı tur ise ICS Travel Group’un 3 yıldızlı Robinia Hotel’de’ki 80 bin 652 rublelik turu oldu. ATOR’un notunda, tur operatörlerinin sunduğu fırsatlarla İtalya’ya dönük oda kahvaltılı turların 38 bin 616 rubleye kadar düşebildiği de hatırlatıldı…

‘ARAŞTIRMA FİYAT SEVİYELERİNE DAİR FİKİR VERİYOR’

ATOR tarafından araştırmaya dair yapılan açıklamada, belirtilen fiyatların verili günde, 11 destinasyona dönük en düşük fiyatlı turları ortaya koymasından ötürü ortalama bir fiyat vermediği belirtildi. Ancak, araştırmanın fiyatların hangi seviyelerde olduğunu göstermesi açısından önem taşıdığı kaydedildi.




Bu Haber 11.06.2017 - 15:13:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.