Askon Grup'tan sakin şehre 400 milyon TL'lik termal otel yatırımı

Askon Grup'tan sakin şehre 400 milyon TL'lik termal otel yatırımı
Türkiye’nin sakin şehirlerinden Taraklı, şimdilerde yeni bir proje ile ilgi odağı oluyor. Askon Grup’un 400 milyon TL’lik Taraklı Termal projesi, üç nesli bir arada ağırlayarak Türkiye’deki “termal tatil” algısını değiştirmeyi hedefliyor

 
İstanbul’a mesafe açısından yakın, hayatın sakin akışıyla da bir o kadar uzak olan Taraklı’yı hareketli günler bekliyor. Müdavimleri ilçenin tarihinin ne kadar eskiye dayandığını, Taraklı’nın Osmanlı’nın beylik olduğu dönemlerde aldığı ilk topraklardan olduğunu biliyor. Ancak bazı insanlar da Taraklı’yı ‘Mümkünlü Köy”ün yer aldığı başrollerini Şener Şen ve Olgun Şimşek’in paylaştığı televizyon reklamı ile duydu. “Uluslarası sakin şehir (Cittaslow)” ağına giren Türkiye’deki 8 adresten biri de olan Taraklı’nın bu ismini ilçedeki halkın şimşir tarak ve kaşık yaparak geçinmesinden aldığı biliniyor. 
 
Mimarisi, tarihi ve doğasıyla adeta açık hava müzesini andıran bu ilçe Türkiye’nin en büyük kapasiteli tatil köylerinden birine ev sahipliği yapacak. Bu tesisi hayata geçiren şirket ise Askon Grup Yatırım. Projelerini tamamen bir tatil köyü mantığıyla tasarladıklarını anlatan Askon Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç, “Türkiye’de termal denildiği zaman insanların aklına genellikle huzurevi ve hamam arasında kalmış yerler geliyor. Biz bu algıyı değiştireceğiz. O yüzden burayı yalnızca termal bir tesis olarak değil, bir tatil köyü mantığıyla tasarladık” diyor. 
 
Projeye 2012’de başladıklarını anlatan Tunç, “İki etaptan oluşan projemizin ilk etabını aralık ayında tamamlayacağız. İkinci etabı ise 2016 yılının sonunda tamamlayacağız. Birinci etaptan elde ettiğimiz gelir ile ikinci etabı finanse edeceğiz” bilgisini veriyor. “Burası 7 bin yataklı bir tesis” diyen Tunç, özetle şu ifadeleri kullanıyor:“Projemizin Türkiye’de benzeri pek yok. Tesisimiz üç neslin bir arada tatil yapabileceği bir mantıkla tasarlandı. Burada çocuklar ve gençler için eğlence merkezi, restoran, alışveriş merkezi olduğu gibi 1300 kişilik bir seminer salonu da var.” 
 
Taraklı Termal’de 10 bin metrekarelik alana sahip bir spa merkezi olacağını da anlatan Tunç, tesiste bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin de yer alacağını söylüyor. Projenin 100 dönümlük arazi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Tunç, 400 kişiye istihdam sağlanılacağını da aktarıyor. Tunç, yatırım bedeli 400 milyon dolar olan projeye özellikle Ortadoğu'dan yoğun talep olduğunu vurguladı. Taraklı’nın nüfusunun 3 bin 500 olduğunu, projenin ardından bölgedeki nüfus hareketliliğinin 150 bin kişiye çıkacağına kaydeden Tunç, “Bu hareketliliğinin ekonomik getirisi de oldukça yüksek. Çünkü insanlar bir yıl boyunca tatilde harcamak için para biriktiriyor. Ayrıca Taraklı’da da hayat yavaş ve huzurlu bir şekilde akıyor. Çoğu insanın aradığı da bu” dedi. (Hülya Keskin - Dünya)


Bu Haber 01.05.2014 - 10:15:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.